Konvoyundaki sirenlerden rahatsız olan Hindistanlı Bakan, araçlara müzikli korna zorunluluğu getiriyor

Hindistan Ulaştırma Bakanı, müzikli korna uygulaması üzerine çalıştıklarını duyuldu. Polis ve ambulans sirenlerinin de 'rahatlatıcı melodilerle' değiştirilmesi gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trafik yoğunluğu sorunlarıyla boğuşan Hindistan 'müzikli korna' uygulamasına gidiyor. Hükümetten yapılan açıklamada Hint enstrümanları ile çalınan kornaların ülkede zorunlu hale gelmesini içeren bir yasal düzenleme üzerinde çalışıldığı söylendi. 

SİREN SESLERİNİ DEĞİŞTİRME GÜNDEMİ

Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari, arabalarda flüt, tabla, viyolin, ya da mızıka sesi çıkartan kornaların kullanılmasını zorunlu kılacak bir uygulamaya hazırlandıklarını açıkladı. Ambulans, polis gibi araçların da siren yerine daha hoş melodileri tercih edebileceği sinyalini veren Gadkari, müzik ile trafikteki korna kalabalığının önüne geçme niyetinde.

Mevcut siren seslerini 'sinir bozucu' olarak nitelendiren Bakan, özellikle resmi araçlara eşlik eden araçların siren seslerinin yerine de daha yatıştırıcı seslerin kullanımını önerdi: "Özellikle bakanlar geçerken sirenler son ses çalınıyor. Bu kulaklara da zarar verir."

HİNDİSTAN'IN TRAFİK SORUNU

Çin'in ardından dünyanın en yüksek nüfusuna sahip ülke olan Hindistan'da trafikte kazalın haricinde gürültü kirliliği de ciddi bir sorun olarak görülüyor. Otobüs, taksi, motorsiklet ve 'tuktuk' adı verilen araçlar ülkede kornayı oldukça sık bir şekilde kullanıyor. (DIŞ HABERLER)