Komşu cinayeti duruşmasında sanıklar 'akıl sağlığı' raporu istedi

Komşularını kesici aletle öldürmekten yargılanan anne-oğul, savunma yapmak için akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını istedi.

Olay sonrası Hakan Yiğit ve annesi Tülay Yiğit, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Yiğit ailesi ile Avcı ailesi arasında tartışma çıktı. Tülay Yiğit ve oğlu Hakan Yiğit alt komşuları olan Avcı ailesi üyelerine kesici aletlerle saldırdı. Saldırıda baba Ahmet Avcı olay yerinde, kızı Ebru Avcı da kaldırıldığı hastanede bir gün sonra hayatını kaybetti.

Tülay Yiğit ve oğlu Hakan Yiğit'in yargılandığı davanın ilk duruşması Gebze 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanıklar,  akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmadan savunma yapmayacaklarını söyledi. 

ANNE OĞUL SEGBİS İLE DURUŞMAYA KATILDI

DHA'nın haberine göre olay, Gebze'nin Osman Yılmaz Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde 15 Ağustos 2021'de meydana geldi. Hakan Yiğit ve annesi Tülay Yiğit ile aynı apartmanda yaşayan Avcı ailesi arasında kavga çıktı. İki taraf, birbirine saldırırken, Hakan ve Tülay Yiğit karşı aile üyelerinden baba Ahmet Avcı, eşi Fatma Avcı ve çocukları Ebru Avcı ile amca Mustafa Avcı'yı kesici aletle yaraladı. Ahmet Avcı olay yerinde hayatını kaybetti. Kızı Ebru Avcı da bir gün sonra kaldırıldığı hastanede vefat etti. Olay sonrasında polis tarafından gözaltına alınan Hakan Yiğit ve annesi Tülay Yiğit, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma sonrası Hakan Yiğit ve annesi Tülay Yiğit hakkında, Ahmet Avcı ve kızı Ebru Avcı'nın ölümü, Fatma Avcı ve Mustafa Avcı'nın da ağır yaralanması nedeniyle 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamalarıyla müebbet hapis ve 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Aynı davada Fatma Avcı'nın da Hakan Yiğit ve Tülay Yiğit'e sopa ile saldırması nedeniyle 'silahla kasten yaralama' suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Bugün görülen duruşmaya Hakan Yiğit ve annesi Tülay Yiğit, tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı. Duruşmanın başlangıcında Hakan Yiğit ve Tülay Yiğit'in avukatı, müvekkillerinin akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığına dair rapor aldırılmasını talep etti. Bu talebin mahkeme tarafından kabul edilmemesi üzerine iki sanık da savunmalarını akıl sağlığı raporu alındıktan sonra yapmak istediklerini beyan etti. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler komşu Gebze saldırı