Kolombiya'da toprak kayması: En az 17 ölü, 35 yaralı

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da Quibdo ve Medellin kentlerini birbirine bağlayan otoyolda toprak ve çamur kayması meydana geldi. Kaç kişinin kayıp olduğunun bilinmediği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'nın kuzeybatısında şiddetli yağışların sebep olduğu toprak kaymasında en az 17 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı açıklandı. 12 Ocak Cuma günü gerçekleşen toprak kaymasının Choco bölgesindeki Quibdo ve Medellin kentlerini birbirine bağlayan bir karayolu üzerinde meydana geldiği bilgisi paylaşıldı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, şiddetli yağışlar sonrası otoyolun üzerini kaplayan çamur altında çok sayıda araç bulunduğu, bu sebeple kaç kişinin kayıp olduğunun henüz bilinmediği açıklandı. X hesabı üzerinden açıklama yapan Choco yerel hükümeti, "Şu ana kadar trajedinin yaşandığı olay yerinden 17 ceset çıkarıldı" ifadelerini kullandı. Açıklamada, yaralıların da bölgedeki hastanelere kaldırıldığı bildirildi. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de bir dağdan kopan büyük bir toprak ve çamur yığının çok sayıda aracın üzerine düştüğü, araçların kayan toprak ve çamurla birlikte sürüklendiği görüldü. Olayın yaşandığı yol, Kolombiya'nın Ulusal Afet Riski Yönetim Birimi (UNGRD) tarafından kapatıldı. (DIŞ HABERLER)