Kod 46 ile işten atılan Angel Halı işçileri direndi kazandı

Kod 46 ile işlerine son verilen Angel Halı işçileri, tüm haklarını geri kazandı. DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Türkmen “İşçilerin kararlı mücadelesi sonuç verdi" dedi.

Angel Halı işçilerinin seslerini duyurmak için yaptığı daha önceki açıklamalardan
Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Angel Halı İplik Fabrikası’ndaki 63 işçi, Kod 46 ile işte çıkarılmıştı. İşçiler direnişe geçerek tazminatsız olarak atıldıkları iş yerinden haklarını istedi.

İşçilerin direnişi karşısında yönetim, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeyi, arabulucu ve avukat masraflarını karşılamayı, Kod 46'yı iptal etmeyi kabul etti.

İŞÇİLER TEHDİT EDİLDİ

Angel Halı Fabrikası’ndaki işçilerin patronları tarafından 'aylıkları vermemekle', 'süründürmekle' tehdit edildiğini söyleyen DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen yaşanan süreci şöyle özetledi: “Gaziantep Başpınar OSB’de üretim yapan Angel Halı yönetimi, nisan ayı sonunda işçilere telefonla içeri giremeyeceklerini söylemişti. İş yerinde, zorunlu pazar mesaisinden sigara ve çay molasının kaldırılmasına kadar pek çok sorun yaşanıyordu. İşçiler, telefonlarını vermedikleri için fabrikaya alınmamış, devam eden günlerde iş yerine gelmeleri için servis bile gönderilmemişti. 63 işçi kendi imkanıyla fabrika önüne gelmesine ve işe girmek istemesine rağmen içeri alınmamış bir de üstüne hırsızlıkla suçlanarak Kod 46 ile tazminatsız şekilde işten atılmıştı. İşçilere atılan bu iftira patrona yetmemiş olacak ki, bir de 'yasa dışı grev yapmak'la suçlanarak işten atılmışlardı.”

PATRON GERİ ADIM ATTI, TÜM HAKLAR KAZANILDI

Angel Halı işçilerinin direnişinin yönetime geri adım attırdığını belirten Türkmen, “Bu noktada sendikamızla birlikte hareket etmeye karar veren işçiler, sendikamızın desteği ile fabrika önünde direniş başlattı. Angel Halı işçileri, tıpkı sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan Yasin Kaplan ve Güven Boya işçileri gibi haftalarca fabrika önünde bekledi, iş yeri girişine pankart astı, SGK ve İŞKUR önünde eylemler yaptı. Direniş yerel ve ulusal basında, sosyal medyada geniş yer buldu. Sendikamızın öncülüğünde işçilerin verdiği mücadele ve kararlı duruş sayesinde, patrona geri adım artırıldı ve direniş işçiler lehine kazanımla sonuçlandı. Patron, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeyi, arabulucu ve avukat masraflarını karşılamayı, 46 numaralı kodu iptal etmeyi kabul etti. Angel Halı işçileri ayrıca işsizlik ödeneğinden de (geriye dönük hakları dahil) yararlanacaklar” diye konuştu. (DUVAR)