Kocaeli Valisi: Ev kadınlarında ciddi oranda koronaya rastlanıyor

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, pozitif vaka sayılarının tekrar artışa geçtiği kentte kuralların ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Yavuz ayrıca ev kadınları içerisinde ciddi bir vaka artışı olduğunu vurgulayarak, ziyaretlerin ve gün etkinliklerinin ertelenmesi çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ- Korona virüsü vaka sayılarının artmaya devam ettiği Kocaeli’de il genelinde yapılan son denetim ve kontrollerde; 11 kişiye karantina ihlali yaptığı, 229 kişiye ise maske takmadığı için idari para cezası kesildi.

Bulaşın arttığı yerler arasında İzmit, Derince, Gebze, Darıca ve Dilovası gibi merkez ve nüfus yoğunluğu fazla ilçeler yer alıyor.  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kentte alınan tedbirlere rağmen vaka sayısındaki artışın durdurulamadığını söyledi.  

‘EN ÇOK POZİTİF VAKALAR 20 İLE 40 YAŞ ARASINDA GÖRÜLÜYOR’

Pozitif vaka sayılarının yaş aralığının 20 ile 40 arasında olduğunu ve ev kadınları arasında bulaşın ciddi seviyelere ulaştığını belirten Vali Yavuz, şu açıklamayı yaptı: "Aldığımız tüm tedbirlere ve yaptığımız tüm denetimlere rağmen Covid vakalarında artış devam ediyor. Lütfen kurallara daha fazla uyalım. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim! Salgının yayılma hızını azaltmak için ev ziyaretlerini ve hanımlar arası yapılan günleri lütfen erteleyelim. Çünkü ev hanımlarında ciddi oranda Covid vakalarına rastlanıyor. Kalabalık ortamlardan uzak duralım. Tanıdığımız ya da tanımadığımız insanlara virüsü bulaştırarak başkalarının hayatını tehlikeye atarak vebale girmeyelim."