Koç Üniversitesi yurt konusunda geri adım attı: Baktık, yer varmış

Koç Üniversitesi'nden öğrencilere 1 Eylül'de yollanan elektronik postada, daha önce yapılan açıklamanın aksine yurtlarda 3. ve 4. sınıf öğrencileri için de yeterli yer bulunduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Koç Üniversitesi tarafından 1 Eylül'de yapılan açıklamada 3. ve 4. öğrencilerine yurtlarda yer bulunduğu söylendi.

Koç Üniversitesi, 29 Ağustos'ta öğrencilere gönderdiği bir e postada yurt kapasitesi yetersiz olduğu için 3. ve 4. sınıflara yurtta konaklama imkanı tanınmayacağını, okula yeni giren öğrencilere öncelik verildiğini duyurmuştu.

Üniversitenin 1 Eylül günü yaptığı yeni açıklamada ise "Son yapılan analizler, değerlendirmeler ve çalışmalar sonucu sizlerin yurt taleplerini karşılayabileceğimizi görmekteyiz" denildi. 

Yurt yerleşme sonuçlarının 5 Eylül'de açıklanacağının duyurulduğu açıklamada "Bu dönemde bizlerle diyaloğunuzu ve geribildirimlerinizi paylaştığınız için de ayrıca teşekkürler" ifadelerine yer verildi. 

Koç Üniversitesi'nden öğrenci topluluğu Odeon Hareketi, çözüm odaklı yaklaşımdan mutluluk duyduklarını belirtirken "29 Ağustos'ta gönderilen mailde 3. ve 4. sınıflara yurt çıkmayacağı bu kadar kesin bir dille belirtilmişken bugün değişenin ne olduğunu anlayamamış bulunmaktayız. Yurt kapasitesi ne kadar artış gösterecek olsa da bu kapasite artışının nasıl yapıldığını da öğrenmek istiyoruz" diye ekledi. 

Daha önce sosyal medyada, KYK yurtlarında kapasiteleri artırmak için odalara ranza konduğu iddiası gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)