Kızılay'dan 'çadır' açıklaması: Dernek yardım, Yatırım Grubu da finansmanda uzmanlaştı

Depremin 3. günü Ahbap'a çadır satmasına ilişkin tartışma sürerken Kızılay'dan "finans" ve "yatırım" açıklaması geldi: Kızılay derneği insani yardım, Kızılay Yatırım Grubu bunun finansmanında uzman...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deprem bölgelerinde milyonlarca insanın kış ortasında çadır beklediği günlerde Kızılay'ın Ahbap derneğine tanesi yaklaşık 20 bin liradan 2 bin 50 çadır satmasına ilişkin tartışma sürerken Kızılay'dan "finans" ve "yatırım" açıklaması geldi. 

Türk Kızılayı'ndan "Kızılay'ın, tahmin edilebilir ve sürdürülebilir finansman ihtiyacının karşılanması için sermayesi yüzde 100 Kızılay'a ait 'yatırım grubu'nun bulunduğu" belirtildi.

Açıklamada, "Kızılay Derneği, insani yardım operasyonlarına odaklanırken, Kızılay Yatırım Grubu da bu operasyonların finansmanını sağlamak üzere uzmanlaşmıştır. Son günlerde yaşanan gelişmeler ve ortaya atılan iddialar, bu dönüşümü bilmemekten kaynaklanmaktadır" ifadeleri yer aldı.

'ÇADIR STOKLARINI HEP AYNI MİKTARDA TUTMAKLA SORUMLU'

Kızılay Çadır-Tekstil Grubu'nun, çadır stoklarını hep aynı miktarda tutmakla sorumlu olduğu savunulan açıklama, şöyle devam etti: "Bu sorumluğunun ardından ise ülkemizde ve dünyada kendisinden talep eden kurum ve kuruluşlar için ücreti mukabili çadır üretimi yapmaktadır. Bunların arasında BM kuruluşları, AFAD, bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları sayılabilir. Çadır-Tekstil Grubu, bu süreçten ürettiği tüm değeri, Kızılay Derneğine aktarmakta ve bu girdi, insani yardım çalışmalarında kullanılmaktadır." (HABER MERKEZİ)