Kızılay'a ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebi

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Kızılay'a ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. İki milletvekili, "Kızılay yardım kuruluşu hüviyetini kaybetmiş” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Kızılay’a ilişkin ortaya atılan yolsuzluk ve liyakatsizlik iddiaları başta olmak üzere, Kızılay kurumunun deprem bölgesine zamanında ve etkin müdahale edememesinin sebepleri ve sorumlularının ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. Beştaş ve Oluç yaptıkları açıklamada, Kızılay'ın sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi.

'TALEPLERE CEVAP ÜRETEMEDİ'

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede depremlerden sonra afet bölgesinde ciddi bir koordinasyonsuzluk ve plansızlık halinin ortaya çıktığı belirtilirken, “Bu eksikliklerin odağında her ne kadar AFAD olsa da Kızılay da depremin yaşandığı ilk günden bu yana sorumluluklarını yerine getirmemiş, ihtiyaç ve taleplere zamanında, yerinde ve uygun bir şekilde cevap üretememiştir” denildi.

‘KAR AMACI GÜNDEN BİR KURULUŞ’

Depremler sonrası ilk üç haftalık sürede hala ulaşılamayan köy ve mezraların olduğu hatırlatılan önergede, “Yaşanan bu devasa aksaklık, sorumsuzluk ve yönetememe halinin kabul edilmesi mümkün değildir. Kızılay, hiçbir şart gözetmeksizin savaş, afet gibi durumlarda mağdur olan insanlara her koşulda yardım etmek ile görevlendirilmiş, misyon ve vizyonu insanlar arasında etnik, dini, siyasi ayrım gözetmeden gerekli yardımları temin etmek olarak belirlenmiş bir yardım kuruluşudur. Kuruluşu yüz yılı aşkın olan bu kuruluş son yıllarda siyasi bir yapıya bürünmüş, kar amacı güden bir kuruluş haline gelmiştir” sözlerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)