Kızılay İstanbul İl Başkanı Ekşi, AK Parti'den aday adaylığı için İBB’deki görevlerinden istifa etti

Depremde ortaya çıkan skandallarla eleştirilerin odağı olan Kızılay'ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için İBB'deki görevlerini bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş depremlerinde yaptıkları ve yapmadıklarıyla tartışmaların odağına yerleşen Kızılay'ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) görevlerinden ayrıldı.

Medyascope'ten Ali Macit'in haberine göre AK Parti'den aday adayı olacağı iddia edilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın koltuğu için adı geçen Ekşi, İBB'nin Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı ve AK Parti’den Maltepe Meclis üyesiydi.

Ekşi, son meclis konuşmasında şunları söyledi: “Dört yıllık bir çalışma dönemi içerisinde canlı bir dönemi yaşadık. Bugün itibariyle meclis üyeliğinden istifa ettik. Yeni bir döneme doğru düşünce ve hayallerimiz var. Çok güzel bir çalışmayı hep birlikte yaptık. İyi ki bu çalışmaları yapmışız. İyi ve güzel işleri hep birlikte yaparak devam edeceğiz. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.”

'İNTERNETÇİ ARKADAŞ' DA ADAY ADAYI OLACAK

Öte yandan İYİ Partili İBB Meclis üyesi Taylan Yıldız da milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılacak. 2020 yılında metrolarda internet erişimi sağlanması için çağrı yapan İYİ Partili Yıldız’a, İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu “internetçi arkadaş” diye hitap etmişti. 

İYİ Parti’nin en etkili meclis üyelerinden Ali Kıdık da aday adaylığına hazırlanıyor

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri ve Küçükçekmece Meclis üyesi Ali Kıdık, Türk Hava Yolları‘ndaki istifaları ve Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımı gündeme taşımış, 16 Kasım 2022’de silahlı saldırıya uğramıştı.

Kıdık, gazeteci kökenli bir siyasetçi. 1989 yılında Günaydın Gazetesi’nde mesleğe başlayan Kıdık, 1991 yılında havacılık sektörünü takip etmeye başladı. 1995 yılında kendi yayın yapım şirketini kuram Kıdık, çok sayıda televizyon kanalında havacılık programları yaptı. Airport TV’yi kuran Kıdık,  www.airporthaber.com adlı havacılık haber portalının sahibi. (HABER MERKEZİ)