'Kızıl Goncalar'daki ‘Yetmez ama Evet’ göndermesi gündem oldu

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisinin ilk bölümünde yer alan ‘Yetmez ama evet’ sahnesi sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı 'Kızıl Goncalar' dizisi, dün akşam ilk bölümüyle Fox Tv'de izleyicilerle buluştu. Dizinin bir sahnesinde, "O vatan haini 'yetmez ama evet'çi içeride mi?” ifadeleri yer aldı.

2010 referandumundaki ‘Yetmez ama evet’ sloganına gönderme olarak algılanan sahne sosyal medyada gündem oldu.

ATATÜRK ANISI SOSYAL MEDYA GÜNDEMİNDE

Özcan Deniz'in canlandırdığı Levent karakterinin Atatürk'ün anısıyla yaptığı açıklama da sosyal medyada çok konuşulanlar arasında yer aldı. Sahnede "Bir daha şartlarınla ilgili kafana bir şey takılırsa şu arkamdaki adamı düşün" diyen Levent karakteri, Atatürk'ün fotoğrafını göstererek bir anısını anlatmaya başlıyor. Karakter, "Şam'a sürgüne gittiğinde Lütfi Müfit Özdeş yanında ve oradaki fakir fukarayı göstererek 'Bu halk için hürriyeti getireceğiz' diyor. 'Evet Paşam' diyor; 'Onları bu sefalete mahkum eden şartları biz değiştirmeyeceğiz de kim değiştirecek?' diyor. Ne dediğinin bir önemi yok, sonuç önemli" diyor. 

Daha sonra Atatürk ve yanında gülen çocukların olduğu bir fotoğrafı gösteren karakter, "Görüyor musun? Şu yüzlerdeki gülümsemelere bir bak. Hiçbir şey için değilse bile bunun için değmez mi? Bizim de amacımız böyle etrafımızda gülen insanlar görmek değil mi?" ifadesini kullanıyor. 

'Kızıl Goncalar', seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve muhafazakar bir tarikat içinde yaşayan Meryem (Özgü Namal) karakterlerinin kesişen kaderlerini konu alıyor.