Kitapyurdu iddiaları yalanladı: Hacklenmedik

Kitapyurdu.com'un hacklendiğine dair iddialar gündemde geniş yankı uyandırdı. Site, yaptığı açıklamada iddiaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekşi Sözlük'te paylaşılan bir iddiaya göre Kitapyurdu, siber saldırıya uğradı ve kullanıcılarının bilgileri açığa çıktı. Söz söz konusu iddiaya göre 10 bine yakın Kitapyurdu hesabının ele geçirildiği, bu hesapların Telegram başta olmak üzere çeşitli çevrimiçi ortamlarda paylaşıldığı ifade ediliyor.

İddialara göre Kitapyurdu hesap bilgileri paylaşılanlar arasında eski milletvekili Fatih Çiftçi de bulunuyor.

Kitapyurdu, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Kitapyurdu.com'un "hacklendiği", "bilgilerinin ele geçirildiği" vb. iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu, Kitapyurdu’nun kredi kartı bilgilerinizi saklamadığı bilgisini tüm kitapkurtlarına ve kamuoyuna güvenle bildiririz" ifadelerine yer verdi ve Kitap Dergisi'nde konuyla ilgili detaylı açıklamalarını paylaştı:

"22.02.2021 sabah saatlerinde Telegram uygulaması üzerinde Kitapyurdu.com’da bir güvenlik zafiyeti oluştuğu ve kullanıcılarımızın bilgilerinin paylaşıldığı şeklinde bir mesaj ve bir liste dolaşıma girmiştir. Yine Telegram üzerinde bir kullanıcının “Robin Hood”luk yaptığı iddiasıyla yaptığı bir yazışmanın olduğu bir ekran görüntüsü dolaşmaktadır. Öncelikle böyle bir güvenlik zafiyeti olmadığı ve Kitapyurdu.com’un “hacklendiği”, “bilgilerinin ele geçirildiği” vb. iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu ve Kitapyurdu’nun KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ SAKLAMADIĞI BİLGİSİNİ bütün müşterilerimize ve kamuoyuna güvenle bildiririz." (HABER MERKEZİ)