Burcu Aktaş 'Vahşi Şeyler' ile dünya listesinde

Aktaş’ın “Vahşi Şeyler” adlı kitabı dünya listesinde! Kitap, birçok ülkede gündemde...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Publishing Perspectives, dünyanın farklı yerlerindeki okurlara ulaşma imkânı bularak başarı yakalayan yazarları ve kitaplarını içeren bir liste yayımladı. Türkiye’den yazar Burcu Aktaş da “Vahşi Şeyler” adlı kitabıyla listeye yerleşti. Aktaş’ın kitabı Ermenice, Arnavutça ve Sırpçaya çevrildi.

Listede Fransa, İngiltere, Almanya, Türkiye, İsveç, Amerika, Güney Kore gibi ülkelerin Japonya’dan Tayvan’a Bulgaristan’dan Estonya’ya dünyanın farklı yerlerinde bulunan okurlara ulaşma imkânı bulmuş yazarları ve kitapları yer alıyor. Listede kurgu ve kurgu dışı kitapların yanı sıra çocuk kitapları da bulunuyor.

Publishing Perspectives, yayımladığı listeyle birlikte korona virüsü salgınının dünya yayıncılığına ve paydaşlarına dayattığı kriz ortamında uluslararası yayıncılığın umut veren sesi olarak tarif edilen duruma dikkat çekti. Ayrıca, yaygın çevirinin olmadığı bu dillerde okura ulaşarak farklı kültür ve bölgelerde tanınır olmanın önemini de belirtti.

Burcu Aktaş’ın Doğan Egmont tarafından okura sunulan kitabında kahverengi denizi, bitmeyen inşaatları, apartmanlarla kaplı tepeleri, ne zaman geleceği bilinmeyen kışı, içine çekince öksürten havası, plastik çiçeklerle kaplı bahçeleri olan Şehir’in merkezinde yaşayan 85 buçuk yaşındaki Mualla’nın pencere kenarındaki hikâyesi anlatılıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Vahşi Şeyler: Bir ayı mı yoksa bir insan mı daha vahşidir?Vahşi Şeyler: Bir ayı mı yoksa bir insan mı daha vahşidir?