Varlık dergisi Mayıs sayısı yayımlandı

Varlık dergisinin yeni sayısı okurlarla buluştu. Dergide "Dikkat Ekonomisi" konusu ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Varlık dergisinin Mayıs sayısı “Dikkat Ekonomisi” dosyasıyla yayımlandı. Derginin Mayıs sayısında yer alan dosyayı Fidan Terzioğlu, Fırat Berksun, Pelin Kıvrak, Mehmet Özkan Şüküran, İncilay Cangöz, Itır Erhart hazırladı.

Mayıs sayısında, Pandemiyi Dinlemek (Gülüş G. Türkmen) – Nur Sürer ile Söyleşi: 1980’li Yılların Türkiye’si ve Edebiyatın Sinemaya Yansıması (Burak Süme) – Muzaffer İlhan Erdost’un Ardından (Yaşar Öztürk) – Tomur Atagök Resmi (Nur Özalp) – Çıpasızlığın Yüzeyi: Post-Truth (Yalın Alpay) – Dergi Tefrikası (2) (Haydar Ergülen) – 21. Yüzyılda Afrika Asıllı Amerikalı Romancı Gözüyle Gündelik Hayat Eleştirisi (E. Lâle Demirtürk) – Nesnelerin Dili (İlyas Tunç) – Norveç’ten Bir “Yeni İnsan” Hikâyesi: “Doppler” (Çiğdem Ülker) – Pombal Markizi’nin Çok Kültürlü ve Çok Adlı Şehri Lizbon (Murat Tuncel) – Yeni Şiirler Arasında (Şeref Bilsel) – Yeni Öyküler Arasında (Jale Sancak) yazılarıyla; Zerrin Saral, E. Nisan Erdem, Osman Akyol, Demet Özdemir, Berna Terziahmetoğlu öyküleriyle ve Abdülkadir Budak, Osman Hakan A., Mustafa Köz, Olcay Özmen, Usame Yördem, Mithat Sertan Altınok, Ercan Aygün, Emre Yıldız şiirleriyle yer alıyor.

Edebiyattan resme geniş bir alanda yazılar, söyleşiler yayımlayan Varlık bu ay da Yeni Şiirler / Öyküler Arasında, Şiir Günlüğü, Küresel Haberler köşeleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Varlık Kitaplığı bölümüyle okurlarıyla buluşuyor.

Dergi aboneleri 1933’ten günümüze Varlık dergisinin tüm sayılarını dijital arşivden okuyabilir.

Varlık dergisi aboneliği için...