Varlık dergisi Nisan sayısı yayımlandı

Varlık dergisinin yeni sayısı okurlarla buluştu. Dergide “Edebiyat iyileştirir mi?” konusu ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Varlık dergisinin Nisan sayısı “Edebiyat iyileştirir mi?” dosyasıyla yayımlandı. Derginin Nisan sayısında yer alan dosyayı Nilgün Tutal, Fidan Terzioğlu, Pelin Kıvrak, Mehmet Özkan Şüküran, Erol Köroğlu, Itır Erhart hazırladı.

Nisan sayısında, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Narmanlı Yurdundaki Yılları (Alper Çeker) Melisa Gürpınar’ın “Her Harf Bir Melek”i ve Edebî Eserin Sunumunda Rokoko (Ersun Çıplak) – Tebdil-i Mekânda Ayrılık Vardır: Irmak Zileli Romanlarında Zaman-Mekân-Ayrılık (Hande Balkız) – Kore’nin Oscar’lı Filmi “Parazit” ve Man Booker Edebiyat Ödüllü “Vejetaryen” (Çiğdem Ülker) – Varlığın Yüzeye Mahkûmiyeti: Fevzi Karakoç’ta Evren-Figür İkiliği (Yalın Alpay) – Felaket İstasyonu Sergisi (Gültekin Emre) – Dergi Tefrikası - 1 (Haydar Ergülen) – “Sayılı Gündü Geçti” ve Hüseyin Su (Necati Mert) – “Ben Kimim? Bir İlkel ve Bir Çocuk” (İlhan Berk - Hüseyin Ferhad) – İmgenin Haylaz Çocuğu: küçük İskender (Sinan Bakır) – Yeni Şiirler Arasında (Şeref Bilsel) – Yeni Öyküler Arasında (Jale Sancak) yazılarıyla; M. Özgür Mutlu, Sitem Şanlı, Murat Şahin Öcal, Serkan Gülpınar öyküleriyle ve Altay Öktem, Yücel Kayıran, Alperen Yeşil, Naile Dire, Aysu Kılıç, Sadık Ay, Özlem Balıkcı, Ümit Akgün şiirleriyle yer alıyor.

Edebiyattan resme geniş bir alanda yazılar, söyleşiler yayımlayan Varlık bu ay da Yeni Şiirler / Öyküler Arasında, Şiir Günlüğü, Küresel Haberler köşeleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Varlık Kitaplığı bölümüyle okurlarıyla buluşuyor.

Dergi aboneleri 1933'ten günümüze Varlık dergisinin tüm sayılarını dijital arşivden okuyabilir. Varlık dergisi aboneliği için tıklayın.