Avesta Yayınları Voltaire Ödülleri kısa listesinde

IPA, Voltaire ödülleri listesini açıkladı: Kısa listede Avesta Yayınları da yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  The International Publishers Association (Uluslararası Yayıncılar Birliği), her yıl verdiği IPA Voltaire Ödülleri için Yayınlama Özgürlüğü Komitesi tarafından seçilen kısa listeyi bugün açıkladı. Avesta Yayınları da kısa listede yer alıyor.

IPA Voltaire Ödülleri, yayınlama özgürlüğünü desteklemeyi ve ifade özgürlüğü haklarını kullanmalarını sağlama konusunda başkalarına cesaret verilmesini amaçlıyor.  IPA’nın Yayın Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson ödüller ile ilgili, "2020 IPA Voltaire Ödülleri kısa listesi, değerli gördükleri kitapları okurlara ulaştırmak için kendilerini riske atan 4 dikkat çekici yayıncıdan oluşuyor. Cesaretlerini kutluyor ve dünyadaki yayıncılara ilham verdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Kısa listede Avesta dışında Mr Chong Ton Sin (Malezya), Liberal Publishing House (Vietnam) ve Maktaba-e-Daniyal (Pakistan) yer alıyor.

2020 Voltaire Ödül Töreni, 28-30 Mayıs 2020 tarihleri arasında Norveç'in Lillehammer kentindeki 33. Uluslararası Yayıncılar Kongresi'nde düzenlenecek.