Gaziantep'te 3 dilli şiir festivali

II. Gaziantep Uluslararası Şiir Festivali 1 Kasım'da başlıyor. Şiirler 3 dilde okunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “İmgelerin Mozaiği” temasıyla düzenlenen II. Gaziantep Uluslararası Şiir Festivali 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde; İskoçya’da yaşayan ABD’li şair Ryan van Winkle, İngiltere’den James Byrne, Almanya’da yaşayan Somali ve ABD'li yazar Lubi Barre, Ukrayna’dan Yuri Zavadsky, Türkiye’den de Betül Dünder, Nihat Özdal, Selahattin Yolgiden ve Turgay Kantürk şiirleriyle yer alacak. Suriyeli müzisyenler de bu renkli atmosferde müzikleri ile izleyicinin karşısına çıkacak.

Türkiye'nin farklı yerlerinde kültürel hayatın canlandırılması amacını taşıyan “Kültür için Alan” projesi kapsamındaki festival, Gaziantep Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konukseverliğiyle ve DAKAM’ın organizasyonuyla gerçekleştiriliyor. Tüm davetli şairlerin şiirlerinin Türkçe, İngilizce ve Arapçaya çevrilerek üç dilli olmasıyla dikkat çeken festivalin yöneticiliğini üstlenen şairler ise Efe Duyan ve Gökçenur Ç.

Duyan, festivale ilişkin şunları söyledi:

“Şiir festivalleri, bizi bir araya getirerek düş kurmamıza, düşünmemize ve yaşamın gerçekleriyle yüzleşmemize yardımcı oluyor. Bize dünyaya yeni bir açıdan bakmamızı sağlıyor ve ortaya bir yaşam enerjisi çıkarıyor. Tam da bu yüzden siyasi sorunlar ve insani trajedilerle çalkalanan bölgemizde dünya şairlerini konuk etmek bence büyük bir önem taşıyor. İmgelerin Mozaiği festivali, Gazianteplilere olduğu kadar bizlere de ilham verecek.”

Festival programı şöyle:

1 Kasım, Cuma

11:00 - Edebiyat Sohbetleri

Şairler Liselilerle Buluşuyor

14:30 - Gaziantep Zeugma Müzesi

Festival Açılışı

2 Kasım, Cumartesi

14:00 - Bedevi Kafe

Şiir Dinletisi

(Arapça ve İngilizce)

17:00 - Gaziantep Sanat Merkezi

Şiir Dinletisi: Dünya Şairleri ve Gaziantepli Şairler Buluşuyor

3 Kasım, Pazar

19:00 - Gaziantep Sanat Merkezi

Şiir Dinletisi ve Konser

(HABER MERKEZİ)