Gazete Duvar yazdı: Dergipark düzeltiliyor!

Dergipark kaynakçalarındaki hata geçtiğimiz günlerde gündem oldu. ULAKBİM, Dergipark’ta gerekli düzeltme işlemlerinin başlatıldığına dair bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dergipark sistemindeki kaynakça hatalarına değindiğimiz “Dergipark kaynakçalarında hata!” haberimizin ardından ULAKBİM, Dergipark’ta gerekli düzeltme işlemlerinin başlatıldığına dair bilgi verdi.

2013 yılında başlanan Dergipark projesinde, 2013 yılı öncesinde yayınlanmış dergilerin arşivlerinin sisteme aktarılması esnasında makalenin yayın yılı yerine başka bir tarihin sisteme kaydedildiğini, dolayısıyla makale sayfalarındaki kaynakça bilgisinin hatalı göründüğünü belirtmiştik. Bu problemin sadece birkaç dergiyle sınırlı olmadığı da tespitlerimiz arasındaydı.15 Şubat 2019’da TÜBİTAK ULAKBİM Kurumsal İletişim Departmanı, Gazete Duvar’a konuyla ilgili düzeltme işleminin başladığına dair bir açıklama yolladı. Gazete Duvar’a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLERİZ'

"13 Şubat 2019 tarihinde internet sitenizde yayımlanan “Dergipark kaynakçalarında hata!” başlıklı haberinizle ilgili olarak veri tabanımızda yapılan incelemeler sonucunda bahse konu hatayı içeren dergiler olduğu tespit edilmiştir. Veri tabanımızdaki tüm dergilerin etkilenmediği sistemsel hata ile ilgili olarak yetkili personelimiz hatalı dosyaların tespit çalışmalarına başlamış olup en kısa sürede veri düzenlemesi yapılacaktır.

Sizin de haberinizde bahsettiğiniz gibi Dergipark, TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında, Türkiye'de yayımlanan akademik dergiler için elektronik ortamda barındırma ve editöryal süreç yönetimi hizmeti sunmaktadır. Ulusal akademik dergilerin tüm dünyada görünürlüğünü ve kullanımın artırmak; akademik süreli yayıncılığın ülkemizde nitelikli ve standartlara uygun olarak gelişmesini sağlamak gibi çok önemli amaçları olan Dergipark her geçen gün bilim dünyasına daha kaliteli bir hizmet sunma yolunda çalışmalarına devam etmektedir.

Bu süreçte veri tabanımızla ilgili tespitiniz Dergipark’ın gelişimine önemli bir katkısı olmuştur.Söz konusu hata nedeniyle kamuoyundan özür diler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Dergipark kaynakçalarında hata!Dergipark kaynakçalarında hata!