Metaların Kerameti okurla buluştu

ADA'dan bir kitap daha! Melda Yaman ve Özgür Öztürk'ün kaleme aldığı 'Metaların Kerameti' İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Dayanışma Akademisi (ADA), “Kendi ‘ADA’mızı Kuruyoruz” sloganıyla 8 Ocak 2017 yılında kuruldu. Akademide, KHK'lerle ihraç edilen çok sayıda akademisyen ders verdi.

22 Kasım 2016 tarihli KHK ile ihraç edilen akademisyenler Melda Yaman ve Özgür Öztürk'ün kaleme aldığı, iktisadiyatın kilit ve “sihirli” kavramı metanın, tarihsel ve çok boyutlu bir analizini yapan "Metaların Kerameti" isimli kitap İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Metaların Kerameti, Melda Yaman-Özgür Öztürk, 230 syf., İletişim Yayınları, 2019.

MELDA YAMAN KİMDİR?

Lisans eğitimini ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktorasını ise Marmara Üniversitesi Kalkınma İktisadı ve İktisadi Gelişme Kürsüsü’nde tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi iken, barış imzacısı olduğu için 22 Kasım 2016 tarihli KHK ile görevinden uzaklaştırıldı. Geç kapitalistleşme süreçleri, iktisadi krizler, Türkiye ekonomisi, kadın emeği, tarımsal üretim konularında çalışmaları bulunmaktadır. Geç Kapitalistleşme Sürecinde Kriz: Türkiye - 1979 Krizi; Tütün: Reji’den TEKEL’e TEKEL’den Bugüne (N. Ertürk Keskin ile birlikte); Ataerkil Kapitalist Tahakküm Altında Kadın Emeği - Kadın Bedeni ve Grundrisse’den Kapital’e Patikalar (Ö. Öztürk ve Ö. Narin ile birlikte) başlıklı kitapları; Emeğin Kitabı (G. Tuna, G. Yarkın ve F. Ercan ile birlikte), Kapitalizm Ataerkillik ve Kadın Emeği (I) ve Kapitalizm Ataerkillik ve Kadın Emeği (II) (Saniye Dedeoğlu ile birlikte) başlıklı derleme kitapları bulunmaktadır.

ÖZGÜR ÖZTÜRK KİMDİR? 

Lisans eğitimini ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktorasını ise Marmara Üniversitesi Kalkınma İktisadı ve İktisadi Gelişme Kürsüsü’nde tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi iken, barış imzacısı olduğu için 22 Kasım 2016 tarihli KHK ile görevinden uzaklaştırıldı. Emperyalizm, Türkiye ekonomisi, sermayenin uluslararasılaşması, diyalektik yöntem konularında çalışmaları bulunmaktadır. Kitapları: Türkiye’de Büyük Sermaye Grupları (İstanbul: SAV, 2009), Grundrisse’den Kapital’e Patikalar (Melda Yaman ve Özgür Narin ile birlikte, SAV, İstanbul, 2017).