Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri sahiplerine verildi

Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri, Sezer'in doğum gününde sahiplerine verildi. Ödüle öykü dalında Cem Kertiş, şiir dalında Özge Sönmez layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Şair Sennur Sezer adına düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri, Sezer'in doğum gününde sahiplerini buldu.

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap’ın birlikteliğiyle şair - yazar Sennur Sezer’in anısına 3.’sü düzenlenen yarışmada şiir ve öykü dalında ödüller kazananlara takdim edildi. Ödül töreni Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene, haftalardır direnişte olan Flormar işçileri, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Gıda-İş Sendikası Seyit Aslan, çok sayıda yazar, şair, sanatçı ve gazeteciyle beraber, DİSK üyeleri katıldı.

Evrensel gazetesi Kültür Sanat Editörü İsmail Afacan'ın hazırladığı kısa bir Sennur Sezer belgeseli gösterimiyle başlayan törende, Sennur Sezer'in eşi, öykücü Adnan Özyalçıner de bir konuşma yaptı. Şiir dalında ödül “Güle Batır Öfkeni” adlı dosyasıyla Özge Sönmez’in oldu. Sönmez’e ödülü Cumhuriyet Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay verdi.

Öykü dalında ise, Cem Kertiş’in “Kaybolanın Hikâyesi” adlı dosyası birincilik ödülüne değer görüldü. Kertiş ödülü, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’a ithaf etti. Kertiş’e ödülü ise, 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulan ressam Günay Karakuş verdi. “Neyse” isimli dosyası ile Altan Doğan şiir dalında, Onur Akbaba ise “Büvek” adlı dosyasıyla Juri Özel Ödülü’ne layık görüldü. (HABER MERKEZİ)