Suna Aras: Tecavüzü cinsel haz olarak görüyorlar

TYS 2'nci başkanı şair yazar Suna Aras'ın kaleme aldığı Yıkanmak İstiyorum ve Aha Çapulcu Şiir - Taşlamalar isimli kitaplar Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu tarafından içeri alınmadı. Kitapların içeri alınmamasına gerekçe olarak cinsellik ve terör propagandası gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Türkiye Yazar Sendikası (TYS) 2'nci Başkanı Suna Aras'ın kaleme aldığı Yıkanmak İstiyorum ve Aha Çapulcu Şiir - Taşlamalar isimli kitaplar Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na alınmadı. Kitapların içeri alınmamasına gerekçe olarak cinsellik ve terör propagandası gösterildi. Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü Lokman Laçin'e gönderilen kitaplar geri gönderildi.

Bire bir mağdurlarla röportaj yaparak tecavüzü ve ensesti kitaplaştırdığını söyleyen Aras, "Beni inciten durum böyle bir kitabın 'cinsel içerikli' yaftasıyla içeri alınmaması oldu. Ensest ve tecavüzü cinsel haz olarak görüyorlar. Devlete yakın kurumlarda bunun örneklerini görüyoruz. Gezi'de hayatını kaybedenlere adadığım, Aha Çapulcu isimli şiir kitabım için terör propagandası yaptığımı iddia ettiler" dedi.

"İnfaz kurumunda bulunan hükümlüler kitapları edinmek için yönetime itiraz başvurularını yaptılar" diyen Suna Aras,  konuyu Türkiye Yazar Sendikası gündemine taşıyacağını ve kamuoyu çalışmaları başlatacağını bildirdi.

SUNA ARAS KİMDİR?

I955'da Iğdır’ın Aşağı Çiftlik köyünde doğdu. Şiire onaltı yaşındabaşladı. İlk şiiri Sanat Olayı” dergisinde yayımlandı. Şiirleri, öyküleri ve yazıları ; Varlık, Şiir Ülkesi, Evrensel Kültür, İnsancıl, Şiir Oku, Türk Dili, Yazın gibi dergilerinde yayımlandı. Türkiye Yazarlar Sendikası 2'nci Başkanlığı görevini yürütmektedir.

İki Arası Yalnızlığın (1991 Çağıltı 1996 Beksav), Tay Dedim Cız Dediler (1994. Broy. 1996. Beksav), İn İnsana (1996. Beksav yayınları), Hamur Ana Öldü Yaşasın Kral (1998. Pencere yayınları), Zeze (2000. Çiviyazıları Yayınları, 2001), Sabah ile Nurettin, Bir Aşk Öyküsü, İncili Toka Bendim, Yıkanmak İstiyorum (Pencere Yayınları, 2014), Aha Çapulcu (Pencere Yayınları, 2015), Kubayko (Tiyatro Oyunu) gibi eserleri kaleme aldı.

Aha Çapulcu Şiir - Taşlamalar, Suna Aras, 80 syf. Pencere Yayınları, 2015.

Yıkanmak İstiyorum - Ensest / Tecavüz, Suna Aras, 240 syf. Pencere Yayınları, 2014.