Arjen Arî Şiir Ödülü için geri sayım başladı

30 Ocak 2012'de hayata veda eden Arjen Arî adına düzenlenen şiir yarışması için başvurular 1 Kasım 2016’da başlıyor. Yarışmanın katılım koşulları ve jürisi ise belli oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş Kürt edebiyatının önde gelen isimlerinden Arjen Arî anısına Arî ailesi, Kürt Yazarlar Derneği, Evrensel Basım Yayın ve Ronahî Yayınları tarafından düzenlenen şiir yarışmasının dördüncüsü için çalışmalar başladı. Kürt dili ve edebiyatının yeni örneklerinin yayın dünyasına kazandırılması ve Arî’nin sanatını yaşatmak adına düzenlenen ödülde birinciliğe değer görülen eserin Evrensel Basım Yayın tarafından kitaplaştırılacağı açıklandı.

‘BASKILARA KARŞI BİR TAVIR’

Arjen Arî Şiir Ödülü’nün duyurusu ve koşulları Evrensel Basım Yayın Temsilcisi Reşo Ronahî ve Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Yıldız Çakar tarafından Cegerxwin Kültür Merkezi’nde açıklandı.

Arjen Arî’nin Kürtçe şiire olan katkısını anlatan Ronahî, “Kürt dili ve edebiyatına yönelik baskıların arttığı bir dönemdeyiz. Kitapların toplatıldığı, Kürtçe yayın yapan televizyon ve gazetelerin kapatıldığı bir baskı dönemini yaşıyoruz. Düzenlediğimiz bu yarışma, bu baskılara karşı bir tavır, bir duruştur” dedi.

Seçici kurulunda Berken Bereh, Gulîzer, Çiya Mazî, Kawa Nemîr, Necla Arî’nin bulunduğu Arjen Arî Şiir Ödülü’ne sadece Kürtçe Kurmancî lehçesi ile yazılmış eserler katılabilecek.

KATILIM KOŞULLARI

Arjen Arî Şiir Ödülü katılım koşulları ise şu şekilde açıklandı:

Ödül Kürtçenin Kurmancî lehçesi ile yazılmış eserlere verilecektir.

Yarışmanın ödülü olarak kazanan eser, Evrensel Basım Yayın tarafından yarışmayı düzenleyen kurumların logolarıyla kitaplaştırılacaktır.

Yarışma kapsamında jüri ve düzenleyen kuruluşların birlikte belirleyecekleri Kürt dili ve edebiyatının var olma mücadelesine destek olup emek vermiş bir kişiye ‘onur ödülü’ olarak plaket verilecektir.

Yarışma daha önce şiir kitabı yayınlanmamış olan her yaştan şaire açıktır.

Daha önce herhangi bir kurumdan, yarışmadan ödül almış eserler yarışmaya katılamaz.

Yarışmaya katılacak eserlerin Latin alfabesi ile yazılmış olması gerekmektedir.

Yarışmada ödül kazanan eserin basıma hazırlanması sırasında jürinin eser üzerinde düzenleme yapma hakkı bulunmaktadır.

Jürinin ödüle layık eser bulmaması halinde ödül verilmeyecektir.

Yarışmaya gönderilecek dosyaların bir kitap oylumunda, 64 sayfa (4 forma) olması gerekmektedir.

Dosyalar, A4 formatında 5 (beş) ayrı nüsha olarak dosyalanarak gönderilmelidir.

Dosyanın tamamını içeren bir adet CD’yle birlikte gönderilmelidir.

Bilgisayar dizgisi olmayan ve içine CD konulmayan hiçbir dosya işleme alınmayacaktır.

Dosyanın ve kaydedilmiş CD’nin herhangi bir yerinde eser sahibinin açık kimliğini belli edecek isim, işaret, mahlas vb. olmamalıdır.

Yarışmaya katılacak şairler özgeçmişlerini ve iletişim bilgilerini kapalı bir zarfın içinde göndereceklerdir.

Yarışmanın sonucu Arjen Arî’nin doğum günü olan 1 Nisan’da açıklanacak; ödül töreni ise Mayıs ayında Amed Kitap Fuarı’nda belirlenecek bir tarihte yapılacaktır.

Elden ve mail ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yarışmaya katılan dosyalar iade edilmeyecektir.

Arjen Arî Şiir Yarışması’nın seçici kurul üyeleri oy verdiği dosyanın kime ait olduğunu sonuçlar belirlendikten sonra öğrenecektir.

Dosya kabul tarihi 1 Kasım 2016- 31 Ocak 2017 tarihleri arasıdır.

İrtibat telefonu: 0553 717 1921.

Dosyalar kargo ve posta yoluyla “Arjen Ari Şiir Yarışması” ibaresiyle Diyarbakır Yenişehir ilçesi, Kooperatifler Mahallesi, 1 Akkoyunlu Sokak, Akkaynak Apt altı, Lîs Kitapevi adresine gönderilecektir.