'Babam okudu, ben okudum, kızım da okuyor'

Attila İlhan, dün düzenlenen bir toplantıyla anıldı. Toplantıda şair Haydar Ergülen, İlhan'ın "diğer iyi şairler gibi, bizi huzursuz eden bir şair" olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair ve yazar Attila İlhan, ölümünün 11. yılında Kadıköy Belediyesi ve Attila İlhan Vakfı işbirliğiyle düzenlenen törenle anıldı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, İlhan'ın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyonla başladı.

Şair Haydar Ergülen törende yaptığı konuşmada, Attila İlhan'ı gençliğinden bu yana severek okuduğunu söyledi.

İlhan'ın, eserleriyle yaşamaya devam edeceğini belirten Ergülen, "Diğer iyi şairler gibi, bizi huzursuz eden bir şair. Kendisiyle, gerek okurların, gerek başka şairlerin ilişkisi hep çatışmalı olmuştur ama bu çatışmalar, şiir ve düşünce açısından pek çok yarar sağlamıştır. Onun en büyük farkı, kendisine alıştırmamasıdır. Her zaman yenilikçi, sürprizli ve aykırıydı. Aykırılığından dolayı da pek çok eser kazandırdı. Attila İlhan'ı, babam okudu, ben de okudum, kızım da okuyor ve ondan sonra da okunacak" diye konuştu.

'MASASI VE GÖNLÜ HER ZAMAN AÇIKTI'

Gazeteci, şair ve eleştirmen Metin Celal de Attila İlhan'ı ilk kez, ilkokula giderken okuduğunu ve sonrasında da okumaya devam ettiğini dile getirdi. Üniversiteye gittiği yıllarda şairle tanıştığını aktaran Celal, "Attila İlhan'ın masası ve gönlü, her zaman açıktı. Ölümüne kadar sohbetlerinden faydalanma şansı da onunla birlikte çalışma şansı da buldum. Onun çıraklığını yaptım. Çok az bilinen yönünü, dergiciliğini de orada gördüm. İlk şiiriyle son kitabı arasında, 60 yıllık bir şiir dünyası var. Attila İlhan'ın bu dünyasına baktığımızda, sanki 60 yıl boyunca hangi konulara

Konuşmaların ardından, Erhan Bektaş, Levent Can, Yılmaz Gruda ve Kerem Alışık, İlhan'ın şiirlerini piyano eşliğinde okudu. İlhan'ın şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendiren müzisyen Mazlum Çimen'e, Kerem Alışık da şiir okuyarak eşlik etti.