Denize açık nehirlerin şairi: Sennur Sezer

Şair, yazar Sennur Sezer ölüm yıldönümünde düzenlenecek bir etkinlikle anılacak. Etkinlikte, dostları Sezer'in şiirlerini okuyacak.

Google Haberlere Abone ol

Enver Topaloğlu  [email protected]

Şair, yazar Sennur Sezer, ölüm yıldönümü olan 7 Ekim Cuma günü düzenlenecek etkinlikte anılacak. Sezer için şairlerin, yazarların, okurlarının ve dostlarının bir araya geleceği etkinlikte şiirler okunacak, ölümünden sonra Türkiye Yazarlar Sendikası'nın (TYS) yayıma hazırladığı kitap tanıtılacak...

Kitapta TYS Başkanı Mustafa Köz, Adnan Özyalçıner'in yazılarının yanı sıra Sennur Sezer'in ölümünün ardından yazan şairlerin, yazarların, birlikte çalıştığı kültür emekçilerinin, işçilerin, yoldaşlarının yazıları yer alıyor.

Şair Sennur Sezer'in 49 yılı birlikte geçirdiği eşi, yazar Adnan Özyalçıner "Sevdadır Kısaltan Geceyi" adıyla yayımlanan kitapta yer alan yazısında duygularını “O benim her şeyimdi. O benim elim, ayağımdı. Elim ayağım koptu. O bir şairdi. Şiir yüklü, yaşam yüklü, sevgi yüklü, umut yüklü bir defter kapandı...” cümleleriyle dile getiriyor.

sennur-s

Şair Sezer'i anma etkinliği 7 Ekim’de saat 19.00’da Beyoğlu’da bulunan Mefisto Kitabevi’nde gerçekleşecek.

Etkinlikte Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, Evrensel Basım Yayın Yayın Yönetmeni Cavit Nacitarhan, Adnan Özyalçıner, Gülce Başer, Gülsüm Cengiz, Betül Dünder, Arife Kalender, Gonca Özmen, Nur Saka ve Berrin Taş konuşmacı olacak ve Sennur Sezer’in şiirlerini okuyacak.

Etiketler tys Sennur Sezer