Kışın sıcacık antik havuzda yüzmek

Pamukkale’de Hierapolis Antik Kenti’ndeki yaz kış 36 derece su sıcaklığına sahip Antik Havuz, kışın olağanüstü bir yüzme deneyimi sunuyor. Kleopatra’nın da yüzdüğüne inanılan havuza ilgi büyük.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler listelerinin neredeyse tamamında yer verilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti, doğanın sanatçı rolünü üstlendiği yerlerden.

Termal suların havayla teması sonucunda meydana gelen beyaz travertenler, donmuş bir şelale benzeri kademeli şekiller oluşturuyor ve yer yer teras biçimli havuzlar meydana getiriyor.

Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti

Pamukkale Travertenlerini meydana getiren sular, termal turizmde Pamukkale’nin önemli ve benzersiz yer edinmesini sağlıyor. Pamukkale’nin bulunduğu coğrafya, Çürüksu (Lykos) Vadisi termal su kaynakları ile özel bir yapıya sahip. İnsanlar binlerce yıldır termal suyu, tedavi amaçlı olarak kullanmış, buralarda işlevsel ve gösterişli hamamlar yapmışlar.

Hierapolis’in termal sularından kaynaklanan ünü, Roma Dönemi’nde Anadolu’ya yayılmış, hastalar şifa bulmak için buraya gelmiş. Kaplıcaları ile tıbbi merkez konumuna gelen kentte, hastalar tedavi amaçlı geçici ya da kalıcı olarak konaklamış. Roma nekropolünde kent dışından gelen ve ömürlerinin sonuna kadar kalan hastaların mezarları bulunuyor.

Pamukkale Hierapolis Antik Kenti, Antik Havuz

Günümüzde Hierapolis Kenti’nin bulunduğu alanda, tarihî yapılarla kucaklaşan termal sularda yüzmenin keyfi ve mutluluğu bambaşka... Pamukkale’deki 2 bin 500 yıllık Antik Havuz, ziyaretçilerine sıra dışı yüzme deneyimi sunuyor.

Binlerce yıllık sütun ve mermerler arasında yüzme imkanı bulan ziyaretçiler, hem şifalı suya girme hem de doğal güzelliklerin tadını çıkartma şansı yakalıyor.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Antik Havuz, “Kleopatra Havuzu” olarak da anılıyor. Bunun sebebi, Mısır Kraliçesi Klopatra’nın bu havuzda yüzdüğüne inanılması. Öte yandan termal suyun, Hazreti İsa’nın annesi Hazreti Meryem’in rahatsız olan gözünü iyileştirdiği de iddia ediliyor.

Antik Havuz

Yaz kış 36 derece sıcaklığa sahip Antik Havuz, doktor muayenesini takiben hastanın durumuna uygun olarak kalp-damar sertliği, tansiyon, romatizma, raşitizm, felç, deri, göz, sinir sistemi ile damar hastalıkları, damar iltihabı ve reyno hastalığının tedavisinde öneriliyor.

Her gün açık olan Hierapolis Antik Kenti’nin açılış saati 08.00, kapanış saati ise 18.30... (HABER MERKEZİ) 

Fotoğraflar: Sabahatdin Zeyrek (AA)