Kırım Köprüsü trafiğe kapatıldı: 'Ukrayna saldırı girişiminde bulundu'

Kırım Köprüsü bir süreliğine trafiğe kapatılırken Kırım'ın Rusya'nın atadığı başbakanı Aksyonov, Ukrayna'nın Kırım'a İHA'larla saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'yı 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir biçimde ilhak ettiği Kırım'ı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü bugün yeniden bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

Reuters'ın haberine göre, Telegram kanalından açıklama yapan bir yetkili, köprü üzerindeki trafiğin 'geçici süreliğine' durdurulduğunu söyledi. Yapılan açıklamada, "Köprüde ve inceleme alanında bulunan kişilerden sakin kalmalarını ve ulaştırma güvenliğinden sorumlu yetkililerin talimatlarını izlemelerini rica ediyoruz" denildi. Bu açıklamanın ardından bir açıklama daha yapılarak bir süreliğine durdurulan trafiğin devam ettiği bildirildi. Açıklamada köprünün neden trafiğe kapatıldığı hakkında bilgi paylaşılmadı.

'UKRAYNA İHA'LARI KIRIM YARIMADASI'NI HEDEF ALDI'

Öte yandan, Kırım'ın Rusya tarafından atanan başbakanı Sergey Aksyonov da bugün bir açıklama yaparak Ukrayna'nın Kırım yarımadasına insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırma girişiminde bulunduğunu iddia etti. Aksyonov, Ukrayna güçlerinin Krasnohvardiiske ilçesinin altyapısını hedef aldığını ileri sürdü. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Aksyonov, açıklamasında, "Acil durum personeli olası sonuçları bertaraf etmek üzere olay yerinde" ifadelerini kullandı.

'MÜHİMMAT DEPOSUNDA PATLAMA OLDU'

AA'nın aktardığına göre, Aksyonov, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Krasnohvardiiske ilçesindeki bir mühimmat deposunda patlama gerçekleştiğini duyurdu. Patlamanın Ukrayna tarafından yapılan İHA saldırısından kaynaklandığını kaydeden Aksyonov, can kaybı olmadığını aktardı. Aksyonov, mühimmat deposuna 5 kilometrelik mesafedeki köylerde yaşayanların tahliye edildiği bilgisini paylaştı.

KÖPRÜDEKİ PATLAMALARDA 2 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Rusya ile Kırım Yarımadası'nı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nde pazartesi sabahı bir patlama meydana gelmişti. Rusya, 'Kırım Köprüsü' olarak da bilinen Kerç Köprüsü'nde hasara yol açan olayı 'terör saldırısı' olarak nitelendirmiş, saldırının Ukrayna özel timleri tarafından düzenlendiğini iddia etmişti. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, saldırının Ukrayna donanmasına ait iki İHA'yla düzenlendiğini öne sürmüştü.

Saldırıyı soruşturan komite, köprünün bir kısmının hasar gördüğünü ve bir araçta seyir halinde olan iki kişinin öldüğünü açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)