Kırıkhan'da deprem: Hasarlı binalar var, Hataylılar sokakta

Hatay Kırıkhan'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bir binanın yan yattığı, çevre iller ve Hatay’ın tüm ilçelerinde hissedilen deprem nedeniyle Hataylılar evlerine girmeye çekiniyor.

Kırıkhan Mimar Sinan mahallesinde bir bina yan yattı.
Google Haberlere Abone ol

HATAY- Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, akşam 21.13'te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yok. Deprem Hatay’ın ilçelerinin yanı sıra Antep, Maraş, Osmaniye’de de hissedildi.
Kırıkhan ve İskenderun’da panikleyen vatandaşlar sokağa dökülürken, Mimar Sinan mahallesinde bir bina yan yattı, bir binanın da yıkıldığına dair iddialar var.

VALİ: ALAN TARAMASI YAPIYORUZ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İlimizde 21:13 de meydana gelen depremde şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

EV KAMERASINDAN DEPREM ANI

Kırıkhan depremi anında yaşanan panik anları, ilçedeki bir evin güvenlik kamerasına da yansıdı. 

KAYMAKAN ARSLAN: CAN KAYBI YA DA YARALI YOK 

Kaymakam Mahmuthan Arslan da ilçede can kaybı ve yaralanma vakası olmadığını söyledi: "Şu ana kadar sadece panik nedeniyle ayağını kapıya çarpan bir genç var. Onun dışında annesinin telaşı nedeniyle kucaktan düşen bir de bebek var. O da hastanede, durumu gayet iyi. Bunların dışında intikal eden herhangi bir yaralı söz konusu değil. Onun dışında vatandaşlardan şunu rica ediyorum; işiniz yoksa caddelerde ve sokaklarda trafiğe sebep olmayın. Polis, ambulans, jandarma araçları, ihbarları değerlendirmek için olay yerlerine gitmeye çalışıyorlar."

BAŞKAN YAVUZ: KULLANILAMAYACAK DURUMDA OLAN BİNALAR VAR 

Hasar ihbarı aldıkları binaları inceleyen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Çarşısı’nda açıklama yaptı. İlçede kriz masası oluşturulduğunu, ihbarların anında değerlendirildiğini ve şu ana kadar ciddi bir müracaat olmadığını belirten Yavuz, “Kullanılmayacak durumda binalar var. Bu binaları mühürledik. Vatandaşlara kaymakamımızla beraber barınma noktasında desteğimizi tamamladık. İnsanlar korktu, eve girmiyorlar. Bu noktada battaniye ve Antakya Belediyesi’nin desteği ile sıcak çorba araçlarımız hizmet verecek” dedi. (DUVAR)