Kino 2023 Diyarbakır'da

Güncel Almanya sinemasının dikkat çeken örneklerini Türkiye’de seyirciyle buluşturan Kino 2023 programı, 10-12 Kasım’da Diyarbakır'da.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Goethe-Institut‘un German Films katkılarıyla düzenlendiği Kino programı, her yıl güncel Almanya sinemasında öne çıkan ve uluslararası festivallerde gösterim şansı yakalayan filmleri Türkiye’de seyirciyle buluşturuyor.

Kino 2023 programı bu yıl ilk olarak İstanbul’da, 42. İstanbul Film Festivali ve Sinematek/Sinema Evi programları içerisinde seyirciyle buluştu. Ardından kasım başında 34. Ankara Film Festivali’nin programına dahil olurken şimdi de Diyarbakır’a konuk oluyor.

Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ve Mordem Sanat iş birliğiyle gerçekleşen Kino 2023 Diyarbakır gösterimleri Mordem Sanat’ta izleyiciyle buluşacak.

10-12 Kasım tarihleri arasındaki gösterimler Mordem Sanat’ta ücretsiz olarak düzenlenecek.

Programda, Öğretmenler Odası (Das Lehrerzimmer), Kör Noktada (Im toten Winkel), Kızıl Gökyüzü (Rotter Himmel), Benimle Sinemaya Gel (Komm mit mir in das Cinema – Die Gregors) ve Tahran’da Yedi Kış (Sieben Winter in Teheran) filmleri gösterilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)