Kilise saldırısında 34 şüpheliye tutuklama talebi

Tuncer Murat Cihan'ın katledildiği Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırı sonrası gözaltına alınan ve savcılığa çıkarılan şüpheliler 34 şüpheli tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sarıyer'de Tuncer Murat Cihan'ın hayatını kaybettiği ve IŞİD'in üstlendiği Santa Maria Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor. 

Saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri aralarında tetikçilerin de olduğu 60 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 26'sı sınır dışı edilmek üzere, geri gönderme merkezine gönderildi.

Olayla ilgili gözaltında tutulan 34 şüpheli ise bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin ifadelerinin alınması için 18 savcı görevlendirildi. Saat 11.00 sıralarında başlayan ifade işlemleri akşam saat 20.00 sırlarında tamamlandı.

34 şüpheliden 13'ü "Örgüt üyeliği" suçundan, 21 şüpheli ise "örgüt üyeliği" ve "adam öldürmek" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

(HABER MERKEZİ)