Kılıçdaroğlu’nun otobüsüne Sakarya mitingi sonrası taşlı saldırı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sakarya mitingi sonrasında aracına taşlı saldırı oldu. Kılıçdaroğlu, taşı atan 16 yaşındaki çocuğun serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aracına Sakarya’da düzenlediği mitingin ardından Sakarya’da taşlı saldırı düzenlendi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu seçim otobüsüne saldırı Sakarya’daki miting alanından ayrıldığı sırada gerçekleşti. Bir kişi alan çıkışında bulunun otobüse taş fırlattı. Otobüsün camı kırılırken saldırgan polis tarafından yakalandı. Kılıçdaroğlu’nun otobüsü daha sonra miting alanından ayrıldı.

Araca taş atan kişinin 16 yaşında bir çocuk olduğu ve Kılıçdaroğlu’nun gözaltına alınan çocuğun serbest bırakılmasını talep ettiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: BU ÇOCUK TÜRKİYE’NİN EVLADIDIR, SEÇİMLER GELİR GEÇER

CHP’den yapılan açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu seçim otobüsüne 15-17 yaşları arasındaki bir çocuk tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun olayı öğrenmesinin hemen ardından Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u arayarak "Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye’nin evladıdır; seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir" talimatını ilettiği aktarıldı.

CHP’nin açıklaması, "Ayrıca, Sakarya Mitingimiz öncesinde, güzergahımız üzerinde bulunan bazı noktalara taşların yığıldığı ihbarı alınmıştı. Bu provokasyon girişimi de Sakarya Emniyeti tarafından engellendi. Bu vesileyle emniyet güçlerimize de teşekkür ederiz" denildi.