Kılıçdaroğlu’ndan SOL Parti’ye ziyaret

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hükümet istifa” sloganıyla yapılan eylemlerde polis şiddetine maruz kalan SOL Parti’ye destek ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı gündemli toplantısının ardından ilk resmi ziyaretini SOL Parti’ye yaptı. “Hükümet istifa” sloganıyla İstanbul ve Mersin’de yaptıkları eylemleri polis müdahalesiyle engellenen SOL Parti’ye Kılıçdaroğlu’nun ziyareti “destek ve geçmiş olsun” çerçevesinde gerçekleşti.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’in aralarında bulunduğu heyet CHP liderini, Mithatpaşa Caddesi’ndeki parti genel merkezinin kapısında karşıladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genek Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile SOL Parti heyeti basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

KILIÇDAROĞLU TİP’İ DE ZİYARET EDECEK

CHP lideri Kılıçdaroğlu bir diğer “destek” ziyaretini Kızılay’ı protesto etmek isterken polis müdahalesine maruz kalan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a yapacak. Baş ile Kılıçdaroğlu Meclis’te görüşecek.

‘DAYANIŞMAYI BİRLİKTE ÖRGÜTLEYENLER İKTİDARIN HER TÜRLÜ BASKISINA KARŞI DA MÜCADELEYİ BECERECEK’

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin ardından açıklama yaptı. Depremlerin ardından partililerine yönelik polis şiddetini hatırlatarak ziyaretin “dayanışma” kapsamında gerçekleştiğini belirten İşleyen, “Bugün Kemal Bey’e nazik ziyareti için öncelikle teşekkür ediyoruz. Deprem sonrasında hep beraber büyük bir dayanışma seferberliği içerisindeyiz. Bugün bu görüşmemiz, dayanışma deneyimlerimizi paylaşmak, Türkiye toplumunda yaratılan bu güzelliği hep birlikte nasıl çoğaltacağımızı, yaralarını sarmaya birlikte nasıl devam edeceğimizi konuştuk. Deneyim paylaşımında bulunduk” dedi ve şöyle devam etti:

“İkincisi biliyorsunuz partimize yönelik önce Mersin’de 3 arkadaşımız Kızılay protestosunda gözaltına alınmıştı. Ardından İstanbul’da ‘Hükümet İstifa’ sloganı nedeniyle bu eylemde 77 arkadaşımız gözaltına alınmıştı. Onun için bir geçmiş olsun ziyaretiydi aynı zamanda. Bunun için de teşekkür ettik. Önümüzdeki süreç hem dayanışmanın sadece deprem bölgesinde değil, Türkiye toplumsal muhalefetinin, tüm muhalefetinin iktidarın yeni baskılarına karşı dayanışma ve birlik içerisinde olmasını çok önemsiyoruz. Bu ziyaretin böylesi bir anlamı var. Evet, dayanışmayı birlikte örgütleyenler iktidarın her türlü baskısına karşı da mücadeleyi de yan yana olmayı da becerecek. Türkiye toplumuna karşı büyük bir kötülük besleyen bu iktidara karşı omuz omuza duruşu bütün muhalefet önümüzdeki süreçte gösterdi.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA DESTEK OLUNACAK MI?: SOL PARTİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelip gelmediği ve SOL Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verip vermeyeceği sorusu üzerine İşleyen, “Biz bu konuyu ele almadık. SOL Parti açısından şunu söyleyebilirim. SOL Parti özellikle AKP kurulduğundan bugüne, 2010 referandumundan bugüne bu ülkenin bu iktidardan kurtulması için mücadele etti” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’de Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bütün halka karşı kötülüklerle dolu bir iktidar olduğunu bu deprem süreci içerisinde de gördük. Halkın yararına hiçbir şey yapmayıp sadece halka parmak sallayan, öfkeyle küfreden, tehdit eden iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla biz önümüzdeki süreçte kötülük iktidarına son verme mücadelesinde Sol Parti son derece nettir. Sorumluluğumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da net bir şekilde yerine getireceğiz. Bu süreçte tüm muhalefetin bir ortak adayının olmasını, ortak politikanın gelişmesini çok önemli buluyoruz. Biz bu sorumlulukla davranacağız. Ülkede faşizm varsa yapılması gereken bellidir. Bu iktidarı yenmektir. SOL Parti de bu konuda üzerine düşeni yapacak. Tüm muhalefetin de bu ortak bir sürecin gelişmesi için sorumlu davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim tavrımız bu kadar net.”