Kılıçdaroğlu'ndan protestocu gençlerin ailelerine: İktidarın değirmenine su taşımamak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından Boğaziçi öğrencilerinin protestolarına ve gözaltılara ilişkin bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında öğrencilerin anne ve babalarına seslendiğini belirterek "Bizler aklıselim sahibi olmak zorundayız. İktidarın değirmenine su taşımamak zorundayız" dedi. Sosyal medyada açıklamaya tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından süren protestolara ilişkin bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamada protestocu öğrencilerin ailelerine seslendiğini belirterek "Bizler aklıselim sahibi olmak zorundayız. İktidarın değirmenine su taşımamak zorundayız" ifadelerini kullandı.  

Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söyledi: 

"Boğaziçi Üniversitesi'ne bir kayyum rektör atandı. Hiç kimse istemiyor. Öğrenciler istemiyor, öğretim üyeleri istemiyor, eski mezunları istemiyor. Zaten çalışacak kişi de bulamadı. Ama gerginlik artıyor. çocuklarımıza şiddet uygulanıyor. Ben bu akşam sevgili öğrencilerimize değil, onların anne ve babalarına seslenmek istiyorum. Karşımızda kontrolünü kaybetmiş bir siyasi iktidar var. Gerginlikten besleniyor. Ve bizler aklıselim sahibi olmak zorundayız. Sağduyuyla hareket etmek zorundayız. İktidarın değirmenine su taşımamak zorundayız. Buradan siyasi iktidara açık bir çağrıda bulunuyorum. Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın ve yarattığınız gerginliğe son verin."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına bazı sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)