Kılıçdaroğlu'ndan 'Ergin' cevabı: Sadullah Bey başka partinin adayı...

Kemal Kılıçdaroğlu, liste tartışmalarıyla ilgili "Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Bizim partililer de var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Adalet Bakanlığı Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında 'CHP'nin kalesi' olarak anılan Çankaya'yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi sonrası gelen tepkilere değinen Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu tartışmaların olmasının normal olduğunu söyledi.

T24'ten Murat Sabuncu'nun haberine göre; ilk kez 5 partinin bir parti logosu altında seçimlere girdiğini hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, söz konusu tartışma yaratan adayları herkesin CHP'liymiş gibi eleştirdiğini söyledi. "Dolayısıyla herkes sanki sadece CHP'liler giriyor ve CHP'li değil nasıl bizim listede yer alır diye bir şey söylüyor" diyen Kılıçdaroğlu, zaman içerisinde mevcut yeni atmosfere herkesin alışacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Bizim partililer de var. Dediğim gibi Saadet'li var, DEVA'lı var, Gelecek Partili var, Demokrat Partili var, İYİ Parti'li var. Dolayısıyla bunlar artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi" dedi. (KAYNAK)