Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın referandum çağrısına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü konusunda referandum yapma çağrısına yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda referandum yapılması çağrısına yanıt verdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı kastederek, "Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?" ifadelerini kullandı.

Malatya'da bugün düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP Genel Başkanı milletimizin kabuk bağlamış, başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. Kızlarımızın ve hanım kardeşlerimizin gönüllerini rahatlatmak için başörtüsü özgürlüğünü anayasa güvencesi altına alalım. Bakalım gelebilecek mi? Biz hazırlıkları yaptık. Bu anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz. Hadi sıkıyorsa bu işi referanduma götürelim. Bu işin kararını millet versin" demişti. (HABER MERKEZİ)