Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'mülakat' yanıtı: Projelerimi artık sadece konuşabilirsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülakatları kaldırma vaadini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, eski açıklamalarını hatırlatarak Erdoğan'a yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuda işe alımda mülakatın kaldırılacağı vaadinde bulunması üzerine, daha önceden bunu kendisinin söylediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün seçim bildirgesini açıklarken, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu vaadi kendisinin verdiğini anımsattı.

Kılıçdaroğlu, "Önce mülakatla torpille bütün gençleri sakatla, sonra seçime sayılı gün kala, benim projelerimle kendi yaptığın rezaleti kaldırma sözü ver. Erdoğan, benim projelerimi artık sadece konuşabilirsin, imza attığın bu rezaletleri ben düzelteceğim" ifadelerini kullandı.

Bugün Çanakkale mitinginde gençlerin en büyük şikayetinin mülakatlarda yapılan haksızlıklar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 2021'de de mülakatları kaldırma sözü vermişti. 

İNCE: YİNE KOPYA ÇEKMİŞ

Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter hesabından yanıt verdi. 

2018'de Cumhurbaşkanı Adayı olduğu dönemde düzenlediği bir mitingdeki konuşmasını paylaşan İnce, "Yine kopya çekmiş..." ifadelerini kullandı. 

İnce, 19 Haziran 2018'de Antalya'da yaptığı konuşmada "24 Haziran'dan sonra torpil yok. 24 Haziran'dan sonra mülakatı kaldıracağız, mülakat yok" demişti. 

UYSAL: MİLLET MAZERET BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE 21 YIL SÜRE VERDİ

Twitter hesabından açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti'nin 21 yıldır iktidar olduğunu belirterek, Erdoğan'ı eleştirdi.

Uysal, "Erdoğan’ın vaadlerine bakınca ‘yatmış, yatmış son gece üniversite sınavına hazırlanan öğrenci’ misali… Türk Milleti, Akp’ye mazeret bırakmayacak şekilde yetki, güç, bütçe ve 21 yıllık süre verdi. Bir 5 yıl daha verse bu 21 senede yapamadığınız neyi yapacaksınız!!!" dedi.

BABACAN: ERDOĞAN SEÇİME 33 GÜN KALA EYLEM PLANIMIZI OKUMUŞ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan da "Sayın Erdoğan’ın eylem planımızı seçime 33 gün kala okumuş olmasına sevindim. Mülakatlar kalkacak doğru, ancak söyleyen yanlış. Yanlış zaman, yanlış insan :)" paylaşımını yaptı. (HABER MERKEZİ)