Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Madımak' tepkisi: Ahlak bunun neresinde?

Erdoğan, Sivas Katliamı davasında idama mahkum edilen ve cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen Hayrettin Gül'ü 'sürekli hastalık' gerekçesiyle affetti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Temmuz 1993’te 33 kişinin yakılarak katledilmesine ilişkin Sivas Katliamı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapsi bulunan Hayrettin Gül’ün cezasını 'sürekli hastalık' gerekçesiyle kaldırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Erdoğan'ın kararına tepki gösterdi.

'AHLAK BUNUN NERESİNDE?'

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şöyle: "Erdoğan yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş. Bir sosyolojiden bahsederek, özeleştiri yaptığımı anlayamamış. Ben kendisinin “ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını” söylemiştim. Erdoğan’ın uçan sarayına binen gazeteciler bu soruyu sormamış. Aynı, seçim öncesi Türkiye’nin doğalgaz borcunu erteleyip, Erdoğan’a kaynak yaratan Putin’in, bunu ne karşılığında yaptığını sormadıkları gibi…

Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?" (HABER MERKEZİ)