Kılıçdaroğlu: Sultanın sofrasında oturarak Boğaziçi'nde görev yapandan hayır gelmez

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Birileri sultanın sofrasında oturarak Boğaziçi'nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez" diye konuştu:

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın açılışına katıldı.

Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada "Bizim için bir özel tarafı da bu hattımızın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve hocalarının hayatlarını kolaylaştırmak adına güzel hizmetler sunacak olması. Üniversitelerinde kararların demokratik bir biçimde alınmasını istedikleri için ne yazık ki uzun süredir cezalandırılan ve türlü eziyetlere maruz bırakılan öğrenciler ve hocalarımız en azından bu hizmetle hayatlarında bir rahatlık yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Bu hat, son yıllarda yapılan yanlış uygulamaların işlere nasıl yansıdığının çarpıcı bir özeti diyebiliriz. Bu hattın ihalesi, Mart 2017'de yapılıyor, süreç başlatılıyor. 800 metrelik bu hat 2019'da bitirilmeliydi iş planına göre. 2019 başında geldiğimizde burası terk edilmiş bir şantiye olarak teslim aldığımız yerlerden bir tanesi. Çünkü finansı planlanmadan ihale yapılmıştır. Ayrıca ihale sürecinde de öyle enteresan hataları tespit ettik ki kimsenin aklı almaz. Birçok teknik sorunun varlığı da işin başka boyutuydu.

SAHİPLENMESEK BATIRIRDINIZ, İŞTE BATIRMADIK: Çıkıp diyorlar ki, 'İmamoğlu bizim projemizi sahipleniyor.' Sahiplenmesek batırırdınız, işte batırmadık. Sizden teslim aldık, sahiplendik insan gibi teslim ediyoruz. Kaldı ki  'İmamoğlu bizim projemizi sahipleniyor' derken Allah aşkına biz kim, siz kim? Bizim derken neyi kastediyorsunuz, ben bu aklı da anlayamıyorum. Bu projeler kimsenin babasının malı değil. Devlette devamlılık esastır. Görevde kim olursa olsun proje milletindir, devletindir. Ne yaptığın değil, nasıl yaptığın önemlidir ayrıca.

İSTEYEN AFİŞİNE ATATÜRK'Ü KOYMAYIVERSİN, BİZİM KALBİMİZDE: Bizi böylesi güzel bir yönetime, öylesi zor bir dönemde, dünyanın tabiri caizse diktatörlüğe boğulduğu ve savaşın içine gömüldüğü bir dönemin arifesinde bizi Cumhuriyetle, eşitlikle, özgürlükle buluşturan, demokrasiyle buluşma adına çabalarına başlangıcına imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle, şükranla anıyorum. 100. yılına yaklaşıyoruz. Kutlamalarımızda, sloganlarımızda yüzyıllar geçse de hep Atatürk olacak. İsteyen afişine Mustafa Kemal Atatürk'ü koymayıversin. Atatürk, bizim gönlümüzde, kalbimizde."

KILIÇDAROĞLU: SULTANIN SOFRASINDA OTURARAK BOĞAZİÇİ'NDE GÖREV YAPANDAN HAYIR GELMEZ

İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Buraya gelirken yapılan bir rölyefin önünden geçtik. Boğaziçi Üniversitesi sadece Türkiye değil akademik dünya açısından da son derece önemli bir üniversite. Üniversitede her türlü düşüncenin özgürce tartışılması, bilgi üretmesi bir ülkenin ekonomik açıdan sıçramasına yol açar. Üniversiteyi felç ederseniz Osmanlı nasıl sanayi devrimini kaçırdıysa, siz de teknoloji devrimini kaçırmış olursunuz. Acaba bunun farkında mı devleti yönetenler? Bir kişi 'Ben vizyon sahibiyim' diyorsa önümüzdeki yüzyıldaki gelişmeleri görmek zorundadır. Hangi gelişmelerin olduğunu bilmek zorundadır. Bilgi üretmeyen bir ülkenin 21. yüzyılda sınıf atlaması mümkün değildir. Bilgiyi üniversitelerde üreteceğiz. Elbette akademik dünyanın özgürlüğü olacaktır. Eğer birileri sultanın sofrasında oturarak Boğaziçi'nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez. Bilgi kadar değerli bir şey yoktur. Hayatı sorgulamak kadar değerli bir şey yoktur.

Kısır tartışmalar içinde 'Acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım' arıyışa girerseniz devleti yönetemezsiniz, nitekim yönetemiyorlar. Bizler hep beraber Türkiye'yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız. Bir ittifakız, 6 lider bir aradayız. Bugün yaşadığımız şartları hepimiz biliyoruz ama hepimiz bu zorlukları nasıl aşacağımızı da biliyoruz. Aklın, bilimin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Eğer bu ülke en zor zamanlarda Milli Kurtuluş Savaşı'nı vermiş ve büyük başarılara imza atmışsa ve attığı imza bütün mazlum ülkelere örnek olmuşsa, onlar da kendi bağımsızlıklarını inşa etmişlerse Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında bu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız." (HABER MERKEZİ)