Kılıçdaroğlu, partisine katılan 100 bininci kadın üyeye rozet taktı

CHP, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplantı düzenledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisine katılan 100 bininci kadın üyeye rozetini taktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla basın toplantısı düzenledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 100 bininci yeni kadın üye Sıdıka Yılmaz'a rozet taktı.

Türkiye’de kadınların “sırf kadın” oldukları için öldürüldüğünü, AK Parti iktidarında her gün 2 kadınının hayattan koparıldığını söyleyen CHP’li Nazlıaka, “İktidar ise öldürülen kadınlardan sadece ‘sayı’ olarak bahsediyor. Oysaki o kadınlar bir anneydi, evlattı, kardeşti, arkadaştı, komşuydu…” dedi.

‘YALNIZ DEĞİLSİN BİZ VARIZ’

Erkek şiddetine maruz kalan kadınların yaşadıklarını anlatmasının ardından sözlerine devam eden CHP’li Nazlıaka, “Kadına yönelik şiddet kimi zaman fiziksel, kimi zaman ekonomik, kimi zaman cinsel, kimi zaman dijital… Ülkenin dört bir yanında kız kardeşlerimiz şiddete karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Bugün de tanıklık ettiğiniz üzere, çoğunlukla yalnız kalıyorlar. İki yıl önce partimizin hayata geçirdiği Yaşam Hak projemiz kapsamında yanlarında oluyoruz. Hukuksal ve psikolojik destek sunuyoruz. Şiddet mağduru bütün kadınlara tekrar sesleniyoruz: Yalnız değilsin, biz varız” ifadelerini kullandı.

‘ŞÜPHELİ KADIN ÖLÜMÜ YOKTUR, ETKİN YÜRÜTÜLMEYEN SORUŞTURMALAR VARDIR’

CHP’nin 81 il ve 973 ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında eş zamanlı yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Ülkemizde yaşayan kadınlar, en temel hak olan yaşam hakkı için direniyor. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü. Şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır.”