Kılıçdaroğlu Malatya'da: İktidara vergi ve üreticiye destek çağrısı

Malatya'yı ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, iş insanlarına vergide pozitif ayrımcılık yapılması, üreticilerin elde kalan ürünlerinin alınması ve esnafın kredilerinin ertelenmesi çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın da dahil olduğu CHP heyetiyle birlikte Maraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da açıklamalarda bulundu.

Kentteki iş insanlarıyla görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

VERGİLER ALINMAMALI: Kendi düşüncelerimi aktardım saygı değer iş insanlarına. Vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor deprem bölgesinin dışına çıkan işçilerin kalifiye elemanların dönmesi için. O konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın özel bir çalışma yapmasında büyük yarar var. İş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları, üretim yapmaları gerekiyor. Böyle bir endişeleri var. Buradan dillendiriyorum, kendilerine de söz verdim. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kazandığımızda görecekler, bu bölgede en azından belli bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmamasını ifade ettim. İktidara çağrı yapmak da görevim, biz bunu yapmayı taahhüt ediyoruz ama lütfeder kendileri daha erken yaparsa bundan da memnun oluruz.

SOSYAL DEVLET, SOSYAL DEVLETLİĞİNİ YAPSIN: İkinci önemli konu depremde yıkılan evler var, kırsal kesimde ciddi sorunlar var. Süt üreticileri sütlerini satamıyorlar, yeteri kadar alıcı bulamıyorlar. Et ve Süt Kurumu yetkililerine, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne çağrı yapıyoruz. Kayısı var elde, onları satın alsınlar. Sosyal devlet sosyal devletliğini şimdi yapmazsa ne zaman yapacak. Yaraların bir an önce sarılması lazım. Çadır ve konteyner sıkıntıları var. İş dünyasına da ifade ettim, kim konteyner ve çadır üretiyor ve müşteri bulamıyorlarsa bize haber versinler. Derhal bunları satın alacağız ve deprem bölgesine getireceğiz.

ESNAFIN KREDİLERİ ÖTELENMELİ: Esnaf da son derece sıkıntılı bir pozisyonda. Onların aldığı krediler var, biz silinmesinden yanayız ama en azından onların ötelenmesi gerekiyor. Bu sorunları dile getirdiler, biz de kendi düşüncelerimizi iş dünyasıyla paylaştık. (HABER MERKEZİ)