Kılıçdaroğlu: Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, borsada yapılan işlemlere dair açıklama yaptı, “Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, borsadaki gelişmelere dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Doları baskılamak amacıyla gece saatlerinde kamu bankalarının birbirine “Dolar-TL” al sat işlemi yaptığını belirten CHP lideri, benzer işlemlerin borsada da olduğunu ifade etti. Küçük yatırımcılara da açıklamasında seslenen CHP lideri, “Maalesef avlanan siz olacaksınız” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde sıralandı:

BAY KEMAL ONLARI İZLİYOR: Doları baskılamak için gece saatlerinde kamu bankaları birbirine Dolar-TL al sat yapıyorlar. Her şeyleri suç, her şeyleri sahte. Şimdi benzer bir hareketi borsada da görüyoruz. Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar. Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra ‘emir geldi, yaptım’ demek yok. Benden söylemesi.

KÜÇÜK YATIRIMCIYI SOYMAYA HAZIRLANIYORLAR: Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız. Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar.

İZİLİYORUM, BİLİYORUM: SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum. (DUVAR)