Kılıçdaroğlu ile Aksakal görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın görüşmesi sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi partilere ziyaretleri devam etti. TDP Genel Merkezi’nde Mustafa Sarıgül ile yaptığı görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu’nun gün içindeki ikinci adresi Demokratik Sol Parti oldu.

Cumhur İttifakı’na katılacağı iddia edilen fakat bu gerçekleşmeyen DSP ziyaretinde Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları, Gülizar Biçer Karaca, Gökçe Gökçen ve Muharrem Erkek eşlik etti. 

KILIÇDAROĞLU: YENİ BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Teşekkür eden Kılıçdaroğlu, DSP’nin 'kardeş parti' olduğunu söyledi. Türkiye’deki ekonomik durumu, yapılması gerekenleri konuştuklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’deki ekonomik açmazlar, yapılması gerekenler konusundaki düşünceleri de konuştuk. Bütün vatandaşlarımız şundan emin olsun. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Öz gücüyle sorunlarını aşabilecek bir ülke. Hiç kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. İnşallah göreceksiniz 15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Baharı göreceğiz, kucaklaşmayı göreceğiz. Huzuru göreceğiz, farklı düşüncelere saygıyı göreceğiz. Siyasi partiler arasındaki önerilerin ne kadar sağlıklı dinlendiğini göreceğiz” diye konuştu.

DSP lideri Aksakal Kılıçdaroğlu’na ziyaret için teşekkür etti. Seçimlerin ülkeye ve adaylara hayırlı olmasını dileyen Aksakal, “Demokratik Sol Parti olarak onursal genel başkanımız Bülent Ecevit’ten aldığımız öğretiyle milliyetçi, vatansever, emekten yana sol politikalarımızla 100 yıllık cumhuriyet değerleri ve bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye’ye bağlılığımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. DSP için vatan ve bayrak çok önemlidir. Kıbrıs, Mavi Vatan çok önemlidir. 14 Mayıs’ı bir önceki seçimlerden ayıran özellik küresel emperyalist yapılarla kadim Türk milleti arasında bir seçim olduğudur. Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişiyle hesaplaşmak isteyenlere DSP gerekli karşılığı her zaman vermiştir. Sayın cumhurbaşkanı adayımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA SALDIRI DEĞERLENDİRMESİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yakınlarında silah ateşlenmesine dair gazetecilerin sorularına yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse merak etmesin kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak. Olayları yaratanlar da süratle yakalanıp yargılanacaklar. Kimse üzülmesin biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim en büyük arzularımızdan birisi. Bir daha bu olmayacak Türkiye’de” dedi. (HABER MERKEZİ)