Kılıçdaroğlu, Gökhan Günaydın ile görüştü, 'Zoom' cezasını kaldırdı

İsmail Saymaz, sızdırılan Zoom toplantısına katıldığı gerekçesiyle MYK toplantılarına katılması yasaklanan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve Zoom üzerinden yapılan değişim toplantısı kaydının sızdırılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın MYK toplantılarına katılmasını yasaklamıştı. Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'deki yazısında Kemal Kılıçdaroğlu ile Gökhan Günaydın'ın görüştüğünü ve yasak kararının kaldırıldığını aktardı. 

İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle: 

Dün bu köşede Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a zoom toplantısına katıldığı için Kılıçdaroğlu tarafından MYK'ya girme yasağı konduğunu açıklamıştım.

Bu yasağın tüzüğe aykırı olduğunu, Günaydın'ın yasağı tanımayarak, MYK'ya gireceğini belirtmiştim.

Köşe yazım üzerine CHP, Lozan Anlaşması'nın 100. yıldönümü gerekçesiyle MYK'yı çarşamba gününe erteleyerek, krize geçici bir çözüm buldu. Günaydın, gün içerisinde Kılıçdaroğlu ile görüşerek düşüncelerini aktardı. Günaydın hakkındaki yasak kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)