Kılıçdaroğlu Çanakkale’de: ‘Bir oy Kemal’e, bir oy partime’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de halkla buluştu. Miting alanına gelenler, “Ne olursa olsun bir oy Kemal’e” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’ açılışına katılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Çanakkale’ye geldi. Kılıçdaroğlu, ziyaretleri kapsamında halka hitap etti. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı miting alanında farklı parti seçmenleri de yer aldı. Genel görüş “Bir oy Kemal’e bir oy kendi partime” şeklindeydi.

‘KAZDAĞLARI’NA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMALIYIZ’

Çanakkale’deki ilk miting sabah saatlerinde, kentin Kazdağları eteklerinde kurulu Bayramiç ilçesinde gerçekleştirildi. CHP ve İYİ Parti milletvekili adayları ile çevre il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı mitingde, ‘Kazdağları’nda Cengiz Holding’i istemiyoruz’ pankartı açıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmasında, “Bayramiç’i seviyoruz, Kazdağları’nı seviyoruz. Kazdağları’na gözümüz gibi bakmalıyız. Stratejik bir alan ilan etmeliyiz ve tümden korumalıyız. Kazdağları, Allah’ın bir lütfudur” dedi.

Çanakkale’deki halk buluşmasında ise ilk konuşmayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Mitinge Çanakkale merkez ve ilçelerinden yoğun katılımın olduğu dikkat çekti.

Çanakkaleliler, yoğun yağmura rağmen miting alanını terk etmedi, konuşmacıları sonuna kadar dinledi. 

‘ÇANAKKALE ‘İNCE’ HESAPLARA GİRMEZ’

Miting alanındakilerin çoğunluğu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi gerektiğini savundu. “Çanakkale ‘ince’ hesap yapmaz. Tek amacımız 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkmak, 15 Mayıs’ta Bay Kemal’i Cumhurbaşkanı yapmak” söylemi hakimdi.

Mitinge, sadece CHP’lilerin değil, İYİ Parti başta olmak üzere Millet İttifakı partileri ve farkı partilerin üyesi seçmenlerin de katıldığı görüldü. Halk arasında ‘Bir oy Kemal’e’ sloganı sıklıkla dile getirildi. Cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu’na, milletvekilliği seçimlerindeki oyu ise kendi partilerine vereceklerini söylediler.

KARADAĞ’IN SÖYLEMLERİNİ SEÇMEN UNUTMADI

DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi’nin CHP listelerinden seçime katılması Çanakkale listelerini de alt üst etti. 2016-2018 yıllarında AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten ve parti iç tartışmaları nedeni ile istifa eden Yeşim Karadağ, Gelecek Partisi kontenjanından CHP’nin 3’üncü sıra milletvekili adayı oldu. AK Parti İl Başkanı olduğu dönemde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’e yönelik ifadeleri ile dikkat çeken Karadağ’ın, CHP’den adaylığı da miting alanında konuşulan konular arasındaydı.

Karadağ’ın adaylığı ile ilgili görüş verenler, Karadağ’ın söylemlerinin unutulmadığı noktasında ortaklaştı.