Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız 5 yıllık görev üstlendi

CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'da konuştu: Hedefimiz belediye başkanlarımızın yaptıklarını Türkiye genelinde hiçbir ayrım yapmadan hayata geçirmek. O zaman Türkiye küllerinden yeniden doğacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma töreni bugün Batıkent’te yapıldı.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Seyit Torun, Lale Karabıyık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP milletvekilleri, CHP ilçe belediye başkanları katıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sık sık 'cumhurbaşkanı seçimi'ne atıflar yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:    

BİZE DÜŞEN GÖREV: Atatürk Dolmabahçe’de düşman zırhlılarını görüyor. Söylediği meşhur söz hepimizin hafızalarındadır: ‘Geldikleri gibi giderler.’ Evet geldikleri gibi gittiler. Şimdi bize düşen görev o ruhu ayağa kaldırmaktır ve Türkiye’yi büyütmektir. Kavga etmeden, kin ve öfke duymadan, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar veren yargıyı inşa ederek, devlette liyakati yeniden inşa ederek, hiçbir evladımızın yatağa aç girmediği, Türkiye’nin her tarafında huzurun ve barışın olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. Kavga bize ne verdi, öfke bize ne verdi? Hiçbir şey vermedi hep kaybettik.

BİZ BUNLARI YAPACAĞIZ: Bizim şimdi hedefimiz belediye başkanlarımızın yaptıklarını Türkiye genelinde hiçbir ayrım yapmadan hayata geçirmektir. Bunu yaptığımız zaman göreceksiniz Türkiye küllerinden yeniden doğacak. Yeniden güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Birilerinden para dilenmeden, Türkiye güçlü bir ülke, birilerine el avuç açmadan biz bunları yapacağız.

YENİ, GÜZEL BİR SAYFAYI AÇMAK ZORUNDAYIZ: Yeni bir sayfayı, güzel bir sayfayı açmak zorundayız. Altı liderin bir arada olmasının temel hedefi de budur. Altı lider bir aradayız hepimiz demokrasi istiyoruz. Hepimiz bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz, beraber yaşamak istiyoruz. Niye kavga ediyoruz? Hangi gerekçeyle kavga ediyoruz beraber olmak varken, kucaklaşmak varken niye ayrılıklar, niye kavgalar? Helalleşmeyi onun için söyledim. Helalleşmenin zamanı geldi, geçiyor bile artık eskileri bir tarafa bırakalım, ufkumuza bakalım, büyümeye bakalım.

5 YILLIK GÖREV ÜSTLENDİ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ: İyiliğin kalıcı olması hizmetin sürekli olmasına bağlıdır. 5 yıllık görev üstlendi belediye başkanlarımız 5 yıl içinde iyiliği sürekli kılacaklardır. Bütün insanları kucaklayacaklardır. Bu bizim yeni felsefemiz olarak tarihte yerini alacaktır. Buna yürekten inanıyorum. (HABER MERKEZİ)