Kılıçdaroğlu affetti, ‘mermi dolu kavanoz davası’ düştü

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini mermi dolu kavanozla tehdit eden Mehmet Emin Göç ile uzlaştı, dava düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Mehmet Emin Göç adlı kişi, sosyal medya hesabı üzerinden 3 Mayıs 2020'de içi mermi dolu bir kavanoz resmi üzerine yazı yazarak CHP ve HDP'nin resmi sosyal medya hesaplarıyla, Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Özgür Özel'i etiketledi. Mehmet Emin Göç hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Mehmet Emin Göç'ün avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısı, 9 Şubat 2022 tarihinde davanın düşmesine yönelik verdiği mütalaasını tekrar etti. Sanık avukatı da mütalaa doğrultusunda karar verilmesini istediğini belirterek "Dosyanın düşmesine karar verilsin. Zaten taraflar uzlaşmıştır" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer müştekilerin sanıkla uzlaşmasını dikkate alarak davanın düşmesine karar verdi.

DHA’nın aktardığı habere göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sanığı hangi şartla affettiği açıklanmadı. Kılıçdaroğlu, 2016’da katıldığı şehit cenazesinde kendisine kurşun fırlatan İrfan Cengiz adlı kişiyi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) 5 kız öğrencinin bir yıllık eğitim bursu tutarında bağış yapması şartıyla affetmiş ve davasını geri çekmişti. (HABER MERKEZİ)