Kılıçdaroğlu 'Aday mısınız' sorusunu yanıtsız bıraktı

Millet İttifakı’nın aday gündemiyle gerçekleştirdiği toplantının çıkışında Kemal Kılıçdaroğlu, “Aday mısınız” sorusunu yanıtsız bıraktı, Temel Karamollaoğlu “Pazartesi görüşmek üzere inşallah” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ceren Bayar - Serkan Alan

ANKARA- Millet İttifakı liderlerinin cumhurbaşkanı adayı konusunu masaya yatırdığı toplantısı tamamlandı. Altı liderin cumhurbaşkanı adayını açıklamak için pazartesiyi işaret ettiği toplantının ardından Saadet Partisi’nden ilk ayrılan isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. 

Masanın adayı olduğu ifade edilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise toplantı çıkışında gazetecilerin "Aday mısınız" sorusunu yanıtsız bıraktı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da toplantının tamamlanmasıyla Saadet Partisi’nden ayrıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gazetecilerin adaylık sorusuna, "pazartesi" yanıtını verirken, SAADET lideri Temel Karamollaoğlu, “Pazartesi görüşmek üzere inşallah” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu daha sonra sosyal medya hesabında "Ortak bir anlayışla mutabakata vardığımız değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum" paylaşımını yaptı.

İKİ LİDER KURMAYLARIYLA GÖRÜŞECEK   

CHP ve İYİ Parti liderleri Kılıçdaroğlu ve Akşener toplantının ardından partilerinin genel merkezilerine geçti. İki lider genel merkezlerinde kurmaylarıyla değerlendirme için bir araya geldi. İYİ Parti'de 22:30'da başlayan toplantı sürüyor.

CHP’LİLER 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ, KILIÇDAROĞLU 'PAZARTESİ’Yİ BEKLEYİN' YANITI VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantının ardından partisinin genel merkezine geçerek burada bulunan MYK üyeleriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na "Hayırlı olsun" dedi, ancak Kılıçdaroğlu "Pazartesi gününü bekleyin" demekle yetindi.

ADAY BELİRLENDİ İDDİASI

Toplantının çok kısa sürdüğü kaydedilirken bir CHP’li yönetici kamuoyuna duyurulan kısa metni, “Adayı belirledik. Her genel başkan partisinin yetkili organlarını bilgilendirecek. Pazartesi de kamuoyuna açıklanacak" şeklinde özetledi, masada bir sorun olmadığını söyledi.

'PAZARTESİ AÇIKLAMA OLACAK, SORUN YOK'

Millet İttifakı’nın aday toplantısına ev sahipliği yapan Saadet Partisi’nde bir yönetici de Altılı Masa’nın istikrarlı şekilde devam eden toplantılarında 13’üncüsünün tamamlandığını hatırlattı, "Toplantılarda var olan tüm sorunları istişare ederek bir mutabakata ulaşıldı. En son ortak politikalar metni açıklandı. Aday ve geçiş sürecinin yol haritası ile ilgili de bir noktaya gelindi. Şimdi liderler bugün mutabakata vardıkları hususları yetkili kurullarına götürüp bilgilendirme yapılacak. Pazartesi de açıklama olacak. Sorun yok" dedi.

'ELEŞTİRİLER SÜRECİN OLGUNLAŞMASINA KATKI YAPAR'

Toplantının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır "Millet 5’ten büyüktür" mesajı attı, bir süre sonra sildi. İYİ Partili birçok siyasetçiden de tepki mesajları geldi. Altılı Masa’da bulunan bir siyasi parti temsilcisi bu tepkileri "13. Cumhurbaşkanı adayını belirliyoruz. Seçimin kazanılması durumunda bu ülkenin nasıl yönetileceğini konuşuyoruz. Siyasi partilerde böyle çıkışlar olabilir. Eleştiriler sürecin olgunlaşmasına katkı olarak da değerlendirilebilir” şeklinde yorumladı.