Kiev'deki apartmanın füzeyle vurulduğu an görüntülendi

Kiev'de bu sabah bir apartmanın füzeyle vurulma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Rusya, binayı kendilerinin değil Ukrayna'nın hava savunma sisteminin yanlışlıkla vurduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın özel operasyonunun devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, bu sabah bir apartmanın füzeyle vurulma anı kameralara yansıdı. Kiev merkezindeki Lobanovsky Caddesi'nde bulunan apartmanda ölen veya yaralanan olmazken, taraflar birbirini suçladı. Rusya Savunma Bakanlığı, 'apartmana Ukrayna'nın hava savunma sisteminin fırlattığı füzenin isabet ettiği' açıklaması yaptı.  

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko'nun paylaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde, füzenin binaya isabet ettiği an görülüyor:

Apartmanı vuran füzenin tipi şu an için kesin olarak bilinmiyor.

Füzenin apartmanı vurduğu an, bir dairenin güvenlik kamerasından da böyle görüntülendi:

UKRAYNA: RUSYA SİVİLLERİ VURUYOR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı 'Rusya'nın sivil noktaları hedef almadığı' iddiasının gerçek olmadığını belirtirken, Rusya Savunma Bakanlığı suçlamayı reddetti. Bakanlık, apartmanın vurulduğunu gösteren görüntülerin paylaşılmasının ardından Ukrayna'da konutları ve yerleşim yerlerini hedef aldıklarını yalanladı. 

RUSYA'DAN YALANLAMA: UKRAYNA'NIN KENDİSİ VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa, Rus güçlerinin operasyonun amacı olarak açıklandığı üzere Ukrayna'nın askeri altyapısını hedef aldığı, bu amaçla düzenlenen bir Rus roket saldırısını engellemeye çalışan Ukrayna hava savunma sisteminin yanlışlıkla binayı vurduğu savunuldu.

Açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin askeri altyapısına yönelik bir roket saldırısını püskürtme girişimi sırasında, Ukrayna'ya ait bir AF Buk-M1 orta menzilli hava savunma sisteminde hata meydana geldi ve füze, konut olarak kullanılan bir binanın köşesini vurdu" denildi. (DIŞ HABERLER)