Kiev'deki Alman Büyükelçiliği'ne füze isabet etti

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Alman Büyükelçiliği'nin vize bölümünün bulunduğu binaya Rus füzelerinin isabet ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Rusya, Ukrayna’nın Kiev, Lviv, Dnipro ve Odesa kentlerini bombaladı. Kiev’de 9 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna Acil Durum Servisleri (DSNS), Rusya tarafından başkent Kiev’e bugün düzenlenen füze saldırılarıyla ilgili son durum açıklaması yaparak 9 kişinin yaşamını yitirdiği duyurdu. Füze saldırısında zarar gören Almanya’nın Kiev Büyükelçiliği’ne bağlı vize ofisinin ise boş olduğu vurgulandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Kiev'de Almanya vize ofisinin de bulunduğu bir bina bu sabah roket ateşi sonucu hasar gördü. Rusya'nın saldırganlık savaşının başlangıcından bu yana, bu ofisler büyükelçiliğimiz tarafından kullanılmadı. Kiev Büyükelçiliği'ndeki meslektaşlarımız iyi" denildi.

Ukraynalı yetkililer, Lviv, Poltava, Sumy, Harkiv ve Ternopil’de elektriklerin kesik olduğunu Kiev kentinde kritik altyapı merkezlerinin vurulduğunu da kaydetti.