Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Merdan Yanardağ'a geçmiş olsun ziyareti

Cezaevinden tahliye edilen gazeteci Merdan Yanardağ'ı ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hapse giren ilk gazeteci siz değilsiniz, bu gidişle sonuncusu da olmayacaksınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cezaevinden tahliye olan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Tele1'in aktardığına göre, ziyarette konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünce özgürlüğü kadar değerli bir şey yoktur. İnsanların kendi düşüncelerini özgürce ifade ettikleri bir toplumda demokrasi ancak büyük, yeşerir. Dolayısıyla o ülkeye huzur gelmiş olur. Farklı düşüncelere tahammül etmek ise siyaset kurumunun temel görevlerinden birisidir" diye konuştu.

"Ama maalesef otoriter bir yönetim ve rejimde yaşadığımız için demokratik söylemler bazılarını rahatsız ediyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Zaten bizler veya sizler de, ülkesini düşünen sağduyulu aydınlar onlar rahatsız olsunlar diye konuşuyorlar. Bunun doğal olarak bir bedeli oluyor. Doğal olarak diyorum aslında olmaması gerekiyor. Ama bu rejimlerde karşımıza çıkıyor. Bu ülkenin aydınları, bu ülkenin yazarları, çizerleri, sanatçıları, bir şekliyle cezalandırılıyor. Kendi düşündükleri dünyaya hizmet etmedikleri için. Oysa aydınlar toplumu aydınlatan, toplumun öncüleridir. Dolayısıyla onların düşüncelerine her zaman her ortamda saygı duymak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'HAPSE GİREN İLK GAZETECİ DEĞİLSİNİZ, BÖYLE DEVAM EDERSE SONUNCUSU DA OLMAYACAKSINIZ'

Aydınlar ve gazetecilerin halkın sesini dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hapse giren ilk aydın, gazeteci siz değilsiniz. Ama bu gidiş böyle devam ederse sonuncusu da siz olmayacaksınız. O nedenle aydınlar bedel öder. Ödedikleri bedel aslında onların bir anlamda kendi özgeçmişlerinin birer altın madalyasıdır. Öyle bakmak gerekiyor. Aydınlar bedel ödedikçe yücelir, büyürler. Toplum onlar bir şekilde kucaklar. Bir anlamda milyonların sesini dillendiren kişi olur. Siz de onlardan birisiniz. Televizyonunuz demokrasiyi savunuyor" dedi.