Kedilere kezzap atan sanık hakkında yakalama kararı verildi

Eyüpsultan’da kedilerin üzerine kezzap attığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve duruşmaya katılmayan Murat Özdemir hakkında, mahkeme heyeti yakalama kararı çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Eyüpsultan’da geçen yıl 17 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında onlarca kedinin üstüne kezzap atarak yaralanmalarına ve ölmelerine neden olan Murat Özdemir hakkındaki dava 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Duruşmaya katılmayan Özdemir için mahkeme sonraki celsede hazır edilmesi için yakalama kararı çıkarırken duruşmayı 17 Mayıs tarihine erteledi.

‘BU KADAR BİLİNMEZE RAĞMEN NETİCELENDİRİLMESİ VİCDANLARI YARALAYACAKTI’

Sanığın katılmadığı duruşmada 3 tanık dinlendi, tarafların katılma talepleri alındı. 4. celsede ihbarda bulunulan İlçe Tarım Müdürlüğü dosyaya katılan olarak kabul edilirken ilk celseden itibaren dosyayı takip ederek delilleri toplayan, raporları temin eden, yargılamaya esas alınacak hukuk normlarını tespit ederek beyanlar veren İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin müdahil olma talebi tekrar reddedildi.

Tanık anlatımları ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'ne haricen yapılan ihbarların da dile getirildiği duruşmada, sanık Murat Özdemir'in gerçekleştirdiği fiillerin dosyadakinden çok daha kapsamlı olduğunu tespit eden mahkeme, eksik delillerin temin edilmesi için emniyet müdürlüğüne müzekkere (kararın yerine getirilmesi için yazılan resmi yazı) yazarken sanık hakkında da sonraki celsede hazır edilmesi için yakalama kararı çıkarıldı.

Duruşmayı takip eden İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden avukat Bahtiyar Güner, merkezin katılma talebinin reddi dışında kararın olumlu olduğunu söyledi. Güner, “Dosyanın bu kadar bilinmeze rağmen neticelendirilmesi vicdanları epey yaralayacaktı. Yeni duruşma gününün, görece uzak tarihe verilmesi hem kalan delillere ulaşılması hem de dosyaya tüm yargı süjelerince vâkıf olunabilmesi için bir fırsat olacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Murat Özdemir’in geçen yıl 17 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Eyüpsultan’da sayısız kedinin üstüne kezzap attığı kamera görüntüleri tespit edildi. Şikayet üzerine gözaltına alınan Özdemir, ifadesinde suçunu kabul etti. Toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen Özdemir’e 91 bin 80 lira para cezası kesildi.

Görüntülere ve kezzapla yakalanmasına rağmen Özdemir, tutuklu olarak yargılandığı davada ilk duruşmada tahliye edildi.