Kazım Koyuncu mezarı başında anıldı

Vefatının 16. yılında Kazım Koyuncu, çeşitli etkinliklerle anıldı. Koyuncu’nun mezarı başında düzenlenen anmaya çok sayıda seveni katıldı.

Kazım Koyuncu
Google Haberlere Abone ol

ARTVİN - Kanser nedeniyle yaşamını yitiren ve “şair ceketli çocuk” olarak anılan söz yazarı, oyuncu ve çevreci Kazım Koyuncu, ölümünün 16. yıl dönümünde Artvin’in Hopa ilçesinde bulunan Yeşilköy (Pançol) köyündeki mezarında anıldı. 

Anma törenine Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu, Canan Koyuncu, Hüseyin Koyuncu, Sol Parti Genel Başkanı Alper Taş, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hopa Belediye Başkanı Taner Emekçi, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, CHP YDK Üyesi Doğuşcan Aydın Aygün, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ve yapımcı Baran Seyhan ile çok sayıda seveni katıldı.

İZMİR'İN ÇERNOBİLİ'NDE KAZIM KOYUNCU ANILDI

İzmir’in Çernobili olarak bilinen ve 500 bin tondan fazla olduğu tahmin edilen nükleer atıkların kaldırılması için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “duran adam” eylemine başlamıştı. Eylemin beşincisinde Kazım Koyuncu unutulmadı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bu haftaki eyleminde Kazım Koyuncu'yu andı

Başkan Arda ve kendisine destek veren çevreciler Kazım Koyuncu’nun fotoğrafının basılı olduğu “İzmir’in Çernobili Temizlensin” yazılı tişörtleri giydi. Başkan Arda sosyal medya hesabından "Bugün İzmir'in Çernobili'nde gerçekleştirdiğimiz ‘duran adam’ eyleminde 16 yıl önce bugün hayatta veda eden Kazım Koyuncu'yu da andık" ifadelerini kullandı.

FINDIKLI'DA DİNLETİ

Rize'nin Fındıklı İlçe Belediyesi Kadın Korusu, sanatçının Tsira şarkısını seslendirirken, akşam da “Kazım Koyuncu Anma Dinletisi” düzenledi. İlçenin CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, daha önce de Millet Kıraathanesi’nin adını değiştirip Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi olarak değiştirmişti. (DUVAR)